Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmros träder fram – förnekar våldtäkt

Ulf Malmros. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Regissören Ulf Malmros. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

En kvinna har på Facebook pekat ut Ulf Malmros som våldtäktsman – och regissören väljer nu att träda fram och berätta i en debattartikel i Aftonbladet.

Regissören förnekar brottet och uppger att han ska driva ett förtalsmål mot kvinnan.

– Jag kommer inte att säga någonting nu, och då trycker jag på nu. Jag kommer säga saker sedan, men inte nu, säger Ulf Malmros till Expressen.

Ulf Malmros har pekats ut som våldtäktsman av en kvinna och hon har fört fram anklagelsen i flera Facebookgrupper, enligt Aftonbladet. 

Tidningen skriver att grupperna går under #metoo-flagg och att de sammanlagt har flera tusen medlemmar. 

Våldtäkten ska ha skett för 25 år sedan, enligt kvinnan. Aftonbladet citerar hennes uppgifter: 

"Han ligger tungt på mig och trycker in sin kuk samtidigt som han håller strypgrepp om min hals". 

Foto: TOMAS LEPRINCE / KVP

Ulf Malmros, regissören bakom filmer som "Smala Sussie" och serien "Ack Värmland", har själv valt att träda fram och berätta i en debattartikel. Han säger också till Aftonbladet

– Jag är utpekad i hennes inlägg, även om hon inte skriver ut mitt namn så ger hon "ledtrådar", bland annat en titel på en av mina filmer, som pekar ut mig. Alla i branschen vet att det är mig hon syftar på.

Regissören anser sig kunna bevisa att uppgifterna är falska.

– Jag har fört dagbok hela mitt vuxna liv, och jag minns den aktuella kvällen. Det stämmer att vi sågs, och hade sex, men det hon beskriver är inte verkligheten. Jag vet exakt hur det gick till.

Skriver i debattartikel: "Hela familjens försörjning är hotad" 

Ulf Malmros säger till Aftonbladet att flera av uppgifterna i kvinnans inlägg inte stämmer – bland annat menar han att kvinnan har gett missvisande uppgifter om sin ålder. 

Han säger till tidningen att han hyllar #metoo-rörelsen, men att han är chockad över kvinnans inlägg. 

 

LÄS MER: Ulf Malmros tvingades ändra filmens namn

 

I debattartikeln skriver Ulf Malmros: 

"Kvinnan i fråga missbrukar och solkar ned MeToo-rörelsen för egna syften. Hon är inte ute efter att belysa maktstrukturer, hon vill skada en enskild person och vill att jag förs upp på en 'förövarlista'". 

Han beskriver även sina känslor efter anklagelsen: 

"Det här obehagliga ryktet kommer inte bara följa mig livet ut, det kommer även följa min familj. Inte minst min fru som också arbetar i filmbranschen. I dag lever vi i ett töcken av ångest. Vi kan inte äta. Vi kan inte jobba. Barnen vill inte gå till skolan och hela familjens försörjning är hotad. Vi har gått sönder".

Har polisanmält kvinnan

Ulf Malmros menar att han vill gå ut och berätta detta eftersom han "inte accepterar att bli beskylld för något jag inte har gjort". 

Han uppger också att han har polisanmält kvinnan för förtal. Malmros förhoppning är att få en åklagare att driva hans fall och få allmänt åtal väckt. Om det inte lyckas säger han att han kommer att driva detta till enskilt åtal. 

Aftonbladet har också varit i kontakt med kvinnan, som dock inte vill lämna några kommentarer. På Facebook har hon fått stort stöd när hon berättat sin historia, enligt tidningen. 

När Expressen når Ulf Malmros vill han inte kommentera anklagelsen ytterligare. 

– Jag kommer inte att säga någonting nu, och då trycker jag på nu. Jag kommer säga saker sedan, men inte nu, säger Ulf Malmros till Expressen. 

 

LÄS MER: Så bra är nya säsongen av "Ack Värmland" 

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!