Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmötjej stor stjärna i öst

Het i paris. Ann Winsborn har spelat in tre låtar på franska i Paris. Det enda hon inte lyckades få tag på var frusna jordgubbar, som är hennes favoritgodis.
Paris. Sångerskan Ann Winsborn från Malmö är redan jättestjärna i Polen. För det har hon fått en polsk flagga i present av mamma och pappa.
De ger mig en liten flagga för varje land jag erövrar , säger Ann, 23, som nu vill slå på den svenska och franska marknaden också.
I helgen spelade hon in nya låtar i studio i Paris.
I helgen var Malmö-sångerskan Ann Winsborn i Paris för att spela in tre sånger på franska. De ska finnas med på hennes kommande album och som släpps i Sverige i vår. – Det är inne att sjunga på franska, inte bara i Frankrike, utan även i många andra länder. Det gör att man betraktas som en annorlunda artist, förklarar Ann när vi träffas nära Place de la Bastille i Paris. Anns första cd kom ut för två år sedan. Singlarna "Je n’ai pas compris" och "Be the one" hamnade på Swedish Dancecharts. Sedan i somras är hon en jättestjärna i Östeuropa. I Polen blev hennes fransk-engelska "Je n’ai pas compris" en av förra årets tre mest spelade hits och albumet har sålt guld. – Det var en fantastisk överraskning. Jag var där på promotion hela hösten och erfarenheten har fått mig att växa som artist, tycker hon.

Stort kontrakt på gång

Robbie Williams, Placebo och Laura Pausini har nyligen haft hits med sång på franska. Nu visar även franska skivbolag intresse för Ann. Ett kontrakt med ett stort bolag kan komma att skrivas under redan i vår. – Att slå i Frankrike vore jättekul. För franska är ett vackert språk, även om det är svårt, berättar Ann. Redan före realesen av nya cd:n har hon blivit signad hos jätten Universal för hela Östeuropa. Men trots att Ann Winsborn håller på att bli Sveriges nya exportartist, vill hon inte flytta utomlands. – Jag är glad över att bo i en liten storstad. Malmö är så mysigt och där vill jag stanna, även om utlandet kallar allt mer nu.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!