Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmkvists karriär kan snart vara över

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Siw Malmkvist, 80, har jobbat som artist i 62 år.

Hon har vunnit Melodifestivalen, haft en mängd hitlåtar och varit ute på otaliga turnéer.

Men snart kan karriären vara över – i en intervju med Hemmets Veckotidning berättar sångerskan att hon funderar på att gå i pension.

– Men än så länge trivs jag väldigt bra med det jag gör, säger hon.

"Tillsammans 183 år på scen" – det heter Siw Malmkvists, Barbro "Lill-Babs" Svenssons och Ann-Louise Hansons gemensamma turné. Det är också antalet år som trion tillsammans har arbetat som artister.

Siw Malmkvist slog igenom i Lennart Hylands tv-program "Stora famnen" 1959. Samma år vann hon Melodifestivalen med låten "Augustin". Två år senare var det dags igen med "April, april".


LÄS MER: Siw Malmkvist: "Man vill inte vara hur gaggig som helst"


Sedan dess har Siw Malmkvist, som spelade in sin första skiva som 19-åring, varit en av Sveriges mest älskade artister.

Men i en intervju med Hemmets Veckotidning berättar Siv Malmkvist att hon ibland funderar på att lägga av och börja leva ett vanligt pensionärsliv.

– Men än så länge trivs jag väldigt bra med det jag gör och är efterfrågad. Sedan väljer jag själv vad jag vill ställa upp på. Efter att ha tagit det lugnt under sommaren ser jag fram emot att turnera med Lill-Babs och Ann-Louise i höst. Men jag vill ju inte hålla på så länge att publiken tänker "ska hon aldrig lägga av". Så här långt har jag fått höra ”du får absolut inte sluta” och det känns ju bra, säger Siw Malmkvist till tidningen.

Ångrar att hon tackade nej till TV4-programmet

Siw Malmkvist har spelat in över 600 låtar på olika språk och har även arbetat som skådespelare.

I intervjun med Hemmets Veckotidning berättar Siw Malmkvist att det bara finns en sak hon ångrar under sin långa karriär – att hon tackade nej till TV4:s "Så mycket bättre".

– Jag har bara fått frågan en gång och då svarade jag att jag inte ville. Jag kan vara lite så ibland till uppdrag, att jag säger nej först. När jag sedan får fundera lite brukar jag ändra mig. Så är det med ”Så mycket bättre” också, säger hon till tidningen.


LÄS MER: Siw Malmkvist: "Inuti är jag den person som jag alltid varit


Siw Malmkvist fortsätter:

– Först tyckte jag att det lät svårt att lära sig andra artisters låtar och göra egna tolkningar. Men man får ju mycket hjälp och de verkar ha så kul tillsammans. Lill-Babs har ju varit med och hon sa att det var jätteroligt. Så jag hoppas få frågan igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.