Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Persson Giolitos dotter fast på andra sidan gränsen

Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

”Störst av allt”-författaren Malin Persson Giolito bor i Belgien med sin man och två barn. 

I podcasten ”Läget” berättar hon att hennes dotter bor på andra sidan gränsen i Nederländerna, som nu är stängd.

– Jag insåg nog redan då att hon inte kommer klara av att ta sig tillbaka, för det här kommer gå fort, säger hon i podcasten. 

Malin Persson Giolito bor i Bryssel i Belgien med sin man, Christophe Giolito, och deras två yngsta döttrar. Hennes 20-åriga dotter Elsa bor i Rotterdam i Nederländerna med sin pojkvän. 

För några veckor sedan var hennes dotter hemma på besök efter beskedet att skolorna skulle stänga. Planen var att hon och hennes pojkvän skulle åka hem till Rotterdam i några dagar för att sedan komma tillbaka till Belgien.

Kort därefter stängdes gränsen mellan länderna och nu kan de inte träffas. 

Malin Persson Giolito berättar att hon inte ville att hennes dotter skulle åka hem den där söndagen.

– Jag vill ju ha mina barn hemma. Det var liksom den jobbigaste kvällen när Elsa prompt skulle tillbaka till Rotterdam. För jag insåg nog redan då att hon inte kommer klara av att ta sig tillbaka, för det här kommer gå fort, säger hon till Sigge Eklund i hans podcast ”Läget”.

Malin: ”Hade flytt tillbaka”

Resan hem till hennes dotter är bara 1,5 timme, men Malin Persson Giolito säger att hennes dotter lika gärna hade kunnat vara i Los Angeles, då hon inte kan hämta hem henne.

Hennes man, Christophe Giolito, tröstade henne med att dottern är 20 år och i vanliga fall bor hemifrån. Och hon säger i podcasten att det egentligen är logiskt att dottern vill bo med sin pojkvän.

Egentligen skulle Malin Persson Giolito ha befunnit sig i Stockholm nu, men hon berättar att det för henne är viktigast att vara nära sina barn.

– Långt innan vi visste att flygplatsen skulle stänga sa jag: ”jag åker inte härifrån. Det finns inte en möjlighet att jag åker ifrån mina barn nu. Det går inte.” Hade jag befunnit mig i Stockholm och ungarna hade befunnit sig här då hade jag flytt tillbaka.

”Har corona varje kväll”

Hon säger att det nu känns okej. Hon känner en förtröstan i att andra bestämmer och ger henne instruktioner som hon måste gå efter. Och hon tror att situationen hade varit värre om viruset var farligast för barn.

Malin Persson Giolito berättar att hon har blivit mer hypokondrisk på grund av pandemin och att hon inte vill bli sjuk på något annat sätt när sjukvården nu är under press.

– Jag har ju corona varje kväll innan jag ska gå och lägga mig, för man blir ju hypokondriker. Utom de kvällarna som vi bestämmer oss för att dricka lite vin. Då mår man ju toppen, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.