Malin Gramer Foto: ANNA-KARIN NILSSONMalin Gramer Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Malin Gramer Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Karin Bülow Orrje och Malin Gramer spelar in "Preggopodden" Foto: ANNA-KARIN NILSSONKarin Bülow Orrje och Malin Gramer spelar in "Preggopodden" Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Karin Bülow Orrje och Malin Gramer spelar in "Preggopodden" Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Malin Gramer och Carl Falk Foto: OLLE SPORRONGMalin Gramer och Carl Falk Foto: OLLE SPORRONG
Malin Gramer och Carl Falk Foto: OLLE SPORRONG

Malin Gramer om depressionen

Publicerad

Mitt under graviditeten drabbades Malin Gramer av depression.

I Karin Bülow Orrjes podcast berättar programledaren om den tuffa tiden.

– Det var så hemskt. Jag tyckte det var jobbigt bara folk pratade med mig, säger hon i "Karins preggopodd".

Lyssna
"Karins preggopodd" – med Malin Gramer

I mitten av mars välkomnade Malin Gramer och pojkvännen Carl Falk sin son Leo. Sedan tidigare har Malin Gramer sonen Charlie, 8, medan Carl Falk har dottern Emma, 5.

Förlossningen gick bra men starten på graviditeten var mycket tuff och Malin Gramer hamnade på sjukhus två gånger på grund av uttorkning. Det berättar programledaren i "Karins preggopodd".

Anledningen till uttorkningen var det konstanta illamåendet och kräkningarna som drabbade Malin Gramer i början av graviditeten.

– Till slut kunde jag inte ens dricka vatten utan att det vände. Jag vet inte hur många gånger jag kräktes i telefon när jag pratade med folk. Jag kräktes i mina tofflor. Det var ovärdigt, så mycket kräk var det. Det enda jag gjorde hela dagarna var att längta tills jag skulle gå och lägga mig. För när jag sov var det ändå lite fristad, säger Malin Gramer i podcasten och fortsätter:

– Jag hade ingen ork eller lust. Det var så hemskt. Jag tyckte att det var jobbigt bara folk pratade med mig. Till slut kom jag in på sjukhus. I efterhand fattar jag inte att jag inte åkte in tidigare. När jag kom in var jag så dålig att jag inte ens kunde stå på benen.

LÄS MER: Malin Gramer hyllas för fina familjebilden

När Malin Gramer till slut tog sig till sjukhuset var det en vän som körde henne då Carl Falk var bortrest.

– Jag ringde en kompis bara grät. Jag fick dropp, sprutor med B-vitamin och några tabletter. Sedan fick jag ligga där i några dagar tills jag kände mig bättre. Jag var nog lite dum för jag åkte hem lite för tidigt.

När Malin Gramers fysiska välmående blev bättre kom nästa smäll.

– När det började vända, då kom depressionen. Det var så mörkt. Det går inte ens att sätta ord på det. Det var sjukt jobbigt. Jag minns att jag kände mig lite glad och då insåg jag att jag hade haft en depression, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag