Malin Falk Gramer till TV4 – byter från konkurrenten

Programledarens karriär samanfattad.
Malin Falk Gramer går till TV4.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Programledaren gifte sig med Carl Falk tidigare i augusti.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Malin Falk Gramer, 41, startade sin programledarkarriär på TV4.

Efter flera uppdrag i både Kanal 5 och TV3 återvänder hon nu till kanalen där allt började.

– Det känns kul, som att komma hem! När frågan dök upp så kändes det så rätt och det ska bli otroligt spännande, säger Malin Falk Gramer.

Malin Falk Gramer, 41, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledardebuten ägde rum i TV4-programmet ”Lattjo Lajban”, men därefter lämnade hon kanalen och guidade i stället tittarna genom ”Lyckochansen” på TV3. 

Efter att ha jobbat med ett par produktioner i Kanal 5 återvände hon 2013 till TV3 för att programleda ”Paradise Hotel”. Året efter parades Gramer ihop med Adam Alsing som programledare för succéprogrammet ”Talang” i samma kanal. Efter att samma år ha programlett ”Jagad av hundar” jagade hon själv delikata hamburgare med matprofilen Johan Jureskog i TV3:s ”Världens bästa hamburgare” två år senare.

Malin Falk Gramer har även fått kärleken att spira i TV3:s dejtingprogram ”Hemliga beundrare” under det senaste året.

Gramers glädje: ”Som att komma hem!”

Nu meddelar TV4 att Malin Falk Gramer har återvänt hem.

– Jag kan bekräfta att Malin kommer tillbaka till TV4. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna henne och tror att tittarna kommer känna likadant när hon framöver leder en av våra storsatsningar, säger kanalchefen Fredrik Arefalk.

Malin Falk Gramer uttrycker själv stor glädje över det nya steget i karriären:

– Det känns kul, som att komma hem! När frågan dök upp så kändes det så rätt och det ska bli otroligt spännande.

Vårdades för akut bröllopsskada

Den 17 augusti gifte sig programledaren med musikproducenten och Avicii-kollegan Carl Falk, 39 – och la då till hans efternamn i sitt eget.

Det påkostade bröllopet i Spanien lockade många kända ansikten – och slutade i dramatik.

– Jag skäms, alltså jag skäms så mycket, men nu var det så här. Det var glatt, jag var oövervinnlig, jag var en gladiator och jag tänkte ”varför inte bara hoppa ner i spagat på dansgolvet?”. Det sa ”pang” i mitt lår, berättar Malin Falk Gramer i podcasten ”Nu ska du få höra”, som hon driver med Anitha Clemence, 41.

– Jag kunde inte sova, för jag låg och hade så jäkla ont, förklarar hon i podcasten.

Efter hemkomsten till Sverige bestämde sig programledaren för att söka akut vård för bröllopsskadan.

– Imorgon bitti klockan 8:00 måste jag ringa till vårdcentralen och be om en akut röntgen-tid, för att mitt lår är fortfarande paj. Det är så illa. Jag kan inte sitta ner. Jag kan gå, men det tar emot lite. Jag kan inte riktigt springa, och när jag sitter då gör det så ont att jag vet inte var jag ska ta vägen, säger Malin Falk Gramer podcasten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.