Malin Berghagens stora oro – för äldsta barnen

Så delar Lill-Babs döttrar upp arvet
Malin Berghagen med sina vuxna barn Christopher och Love Taylor 2015.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Malin Berghagen med dåvarande sambon Dag Taylor och sonen Christopher 1993.
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG
Malin Berghagen berättar nu i ett känslosamt inlägg på Instagram om sin stora oro över hennes äldsta barn.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

I 33 år har Malin Berghagen varit orolig för sina äldsta barns säkerhet – bara för att de har mörkare hy.

Nu slår profilen tillbaka mot kritiken efter Black lives matter-demonstrationen, och likställer sin rädsla för att barnen ska utsättas för rasistiska attacker, med andras rädsla för coronaviruset.

”Att just mina barn ska möta en rasist på vägen hem”, skriver Malin Berghagen.

Efter Black lives matter-demonstrationen i Stockholm på onsdagen har kritiska röster lyfts, då den stora folkmängden kan ha gjort att coronaviruset spridits ytterligare.

Nu slår Malin Berghagen tillbaka mot kritiken. I ett inlägg på Instagram skriver profilen att hon inte kan sluta gråta av hatet mot demonstrationen, och att hon tycker att folk borde förstå varför det var nödvändigt.

”Sitter i bilen och mina tårar vill inte ta slut. Jag förstår inte varför det är så svårt att vara snäll och inkännande. Jag förstår din rädsla över att något ska hända dina barn. Kan du förstå min? Den har varit i 33 år och 365 dagar om året. Att just mina barn ska möta en rasist på vägen hem”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Barnen är i dag vuxna

Malin Berghagen fick två barn med exet Dag Taylor, Christopher och Love Taylor, som i dag är 33 och 31 år gamla – och profilen har under hela barnens liv oroat sig för att de ska behöva utstå rasism och hatattacker. Att det blivit stora demonstrationer efter George Floyds död trots coronapandemin är inget konstigt, tycker Berghagen.

”Våra ungdomar fick EN DAG där de stod upp för varandra. Inte världens bästa timing, håller med, men säg det till polisen som kvävde en man inför ögonen på en hel värld. Vad hade ni väntat er skulle hända? Att århundraden av rasism och hat skulle få utsatta ( i generationer) att säga ” nja nu är ju inte riktigt läge vi blir arga en annan dag”. Vilken människa som helst kunde ju någonstans förstå att det här skulle bli en explosion av känslor som burits i generationer och ingen pandemi kunde stoppa”, skriver Malin Berghagen på Instagram.


”Så här känns det att vara rädd för sitt liv”

Malin Berghagen menar att det många känner nu under coronapandemin är något som har varit en verklighet för utsatta grupper sedan urminnes tider. Profilen poängterar att rasifierade, homosexuella och personer från andra religioner än kristendomen länge har känt den rädslan och otryggheten i allmänheten som vita nu gör på grund av coronapandemin.

”Så här känns det att vara rädd för sitt liv och inte känna sig säker någonstans. Känn rädslan, snälla försök att förstå bara för en stund”, skriver Malin Berghagen.

Expressen har sökt Malin Berghagen.

https://www.instagram.com/p/CBAipfkFSa6/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.