Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagens stöd – efter Lill-Babs önskan

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Barbro "Lill-Babs" Svensson, 79, har stått på scen i drygt 60 år.

Och även om hon ibland känner att hon vill slå av på takten har hon inga planer på att gå i pension från jobbet som hon älskar.

Samtidigt hyllar hon döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen som stöttat sin mamma genom karriären.

– Jag har haft en vansinnig tur med goda vänner, fantastiska barn och en underbar mamma, säger hon.

I år firar Barbro "Lill-Babs" Svensson 65 år på scen. I flera decennier har sångerskan varit en av våra mest tongivande och respekterade artister.

När Expressen når Barbro Svensson har hon precis gått 18 hål i golf, en av hennes största passioner i livet. Annars är det jobbet som tagit mycket fokus i hennes liv. Och så klart de tre döttrarna.


LÄS MER: Lill-Babs kärlekslängtan: "Ibland är det ensamt" 


Malin Berghagen och Kristin Kaspersen har båda gått i sin mammas fotspår medan äldsta dottern Monica Svensson har valt en annan väg i livet. Alla tre har dock varit ett viktigt stöd för Barbro Svensson.

– Monica är en härlig tjej. Och jag har tre sådana! Monica vill inte synas så mycket, hon vill inte vara i den bransch som jag, Kristin och Malin är i. Monica är en härlig människa och jag tar emot henne här i övermorgon, säger hon och fortsätter:

– Jag har haft en vansinnig tur med goda vänner, fantastiska barn och en underbar mamma.

Lill-Babs om stödet från döttrarna

Familjen betyder väldigt mycket för dig?

– Ja det gör den och det har den alltid gjort. Min mamma är fortfarande ryggraden i vår familj, det var för henne jag byggde huset i Järvsö 1973-1974. Hon sitter i väggarna.

Vad har du för planer framöver?

– Vi ska ut och turnera i sommar och i dag flyger jag till Malmö fram och tillbaka för en PR-grej, det är folkparkerna som presenterar sitt sommarprogram. Det är bara över dagen men det är mitt liv.


LÄS MER: Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull 


Du älskar ju verkligen ditt jobb men du har inga planer på att trappa ner?

– Haha, märks det att jag gillar mitt jobb alltså? Ja du efter 65 år utan comeback så gör man nog det, säger hon och tillägger:

– Men jo, jag säger ofta att jag vill ta det lugnt. Jag älskar mitt jobb men jag skulle också önska att jag var mer ledig så att jag kunde vara tillsammans med mina barn och barnbarn och resa mer. Men så har ju mitt liv varit och jag kan ju inte klaga på mitt liv som har varit så fantastiskt. Man kan ju bara älska det här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.