Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagens positiva coronasyn: ”Skulle älska”

Så påverkar corona nöjesvärlden – evenemangen som ställs in
Malin Berghagen har en mer positiv syn och tror att vi kan lära oss något av coronautbrottet.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
”Tänk om vi skulle älska det nya som Covid-19 lär oss.” skriver hon på sin blogg.Foto: OLLE SPORRONG

Coronaviruset sprider sig snabbt i samhället och oron för konsekvenserna är stor.

Malin Berghagen har en mer positiv syn och tror att vi kan lära oss något av utbrottet.

”Tänk om vi skulle älska det nya som Covid-19 lär oss.” skriver hon på sin blogg.

På grund av covid-19 går ekonomin neråt och samhället pausas på många områden. Många oroar sig för de långsiktiga ekonomiska konsekvenserna. Men det finns ett annat sätt att se på virusutbrottet, menar Malin Berghagen.

”Tänk om vi skulle älska det nya som Covid-19 lär oss.” heter det senaste inlägget på hennes blogg.

Hon menar att miljön, ekonomin och den egna hälsan skulle må bra av att handla närproducerat och lokalt. Att en anställd skickas hem på grund av att ingen handlar i den lilla butiken är bättre än att hundra anställda skickas hem från en stormarknad, skriver hon.

Berghagen: ”Öppna paketet och skickar i panik”

Berghagen skriver att några av konsekvenserna av viruset kan bli att vi börjar handla där färre folk är och att vi inte kommer vilja skicka efter varor från andra länder.

”Ja tänk om vi märker att gå i butiken och handla en klänning är roligare än att besviken stå och vänta på att klänningen från Kina eller Italien inte kommer. Kanske vi inte ens vill öppna paketet och skickar i panik det tillbaka men får beskedet att det inte går för inga fraktbolag finns just nu att föra det tillbaka. Och de vill inte ha det tillbaka för att DU kanske smittat ner det.” skriver hon på bloggen.

Kritiken: Borde lärt oss av galna ko-sjukan

Hon tycker även att vi borde ha lärt oss något av galna ko-sjukan.

”Tänk om vi märker att det troligen inte är en orm som nyst en människa i ansiktet som gjort att Covid- 19 spridit sig (även om forskare hävdar att allt tyder på att smittan ursprungligen kommer därifrån) utan att vi helt enkelt ska fatta det vi inte fattade med galna kosjukan: Att äta djur KAN medföra en risk. Vem vet…”

Malin Berghagen avslutar med att skriva att det är synd att några måste dö för att vi ska förstå det.

Missa inga uppdateringar om coronaviruset. Ladda ner Expressens app för att få bäst koll och senaste nyheterna om viruset.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.