Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagens kris med exen

Malin Berghagen
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hela livet har Malin Berghagen tampats med känslan av att inte bli vald. 

Nu berättar hon hur det har skapat kriser i hennes kärleksliv. 

– Jag har upplevt det som att i de relationer jag har haft har jag valt män som inte har valt mig till 100 procent, säger hon i sin podcast "Berghagen och Tess"

Malin Berghagen, 52, driver podcasten "Berghagen och Tess" tillsammans med sångerskan och vännen Tess Merkel, 48. I ett av de nyare avsnitten öppnar Berghagen upp om svårigheterna i barndomen som har påverkat kärlekslivet.  

– Jag har haft ett litet problem långt tillbaka när jag var liten kanske på grund av att jag har föräldrar som har jobbat så pass mycket och som alltid har valt publiken. Så då har jag haft en liten känsla om att jag inte blir vald, första prioritering liksom, säger hon och fortsätter:  

–  Vilket inte är sant, men det är en agreement som jag har lagt till i min egen fantasivärld. 

Känslan av att inte bli vald först har även satt sina spår i kärlekslivet. 

– Jag har upplevt det som att i de relationer jag har haft har jag valt män som inte har valt mig till 100 procent. De har antingen jobbat mycket eller haft ett missbruk eller att de har haft andra val, säger hon. 

– Men det är inte heller sant. 

Malin Berghagen gifte sig med artisten Tommy Nilsson, 58, år 1993 men äktenskapet tog slut 2007.  

– För min exman som jag var gift med han valde mig till hundra procent så det är inte sant men i min värld så var det lite så att jag inte kände mig prioriterad.

Malin Berghagen om nya kärleken Martin

Berghagen insåg då att hon behövde jobba bort den här känslan av att inte bli vald – vilket hon har gjort – och kommit till en insikt: 

– Jag fokuserade ju fortfarande på att en man skulle välja mig. Fast det var inte där hemligheten var. Det var att Malin skulle välja Malin – jag måste välja mig. 

Berghagen var tidigare tillsammans med expojkvännen Pablo, 41, från Argentina – ett förhållande som hon nu berättar att hon lämnade utav självrespekt. De träffades i Palma 2016 och gick skilda vägar i april i år. 

Några veckor senare träffade Malin Berghagen sin nya kärlek Martin Charlton, 47. 

Nya pojkvännen blev ett stort stöd efter Lill-Babs död.

– Han har varit fantastisk under hela mitt sorgearbete. Man tänker att vem som helst kanske skulle säga, ”Ring mig när det här är över”. Men han har varit helt otrolig, har Malin Berghagen tidigare berättat. 

I podcasten berättar hon att den nya kärleken skiljer sig från andra män som hon har träffat tidigare. Han väljer henne hela tiden. 

– Stora utmaningen är att du ska välja dig, och då dök han upp, säger Berghagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.