Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagens krav på nya kärleken

Malin Berghagen har träffat en ny kärlek i Martin Charlton.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM TT/INSTAGRAM
Malin Berghagen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Malin Berghagen har varit gift två gånger och har två barn med vardera exmaken.

I podcasten "Berghagen och Tess" berättar hon om hur hon tycker man ska tänka vid en skilsmässa. 

– Man tjänar på att hålla tillbaka lite grann på de här personangreppen när man bråkar i skilsmässor. säger Malin Berghagen i podcasten.

Malin Berghagen, 52, driver podcasten "Berghagen och Tess" tillsammans med sångerskan och vännen Tess Merkel, 48. I ett avsnitt pratar väninnorna om skilsmässor och bonusfamiljer. Berghagen delar med sig av sina tankar vid en skilsmässa och menar att det är svårt att skapa en relation efter en skilsmässa om det slutat i bråk som gått till personangrepp. 

– Jag kan tycka det är lite fegt att säga "du har varit otrogen och du har gjort ditt och datt". Jag tycker det är lika illa att använda elaka, förminskande ord och idiotförklara någon. Det finns många verbala sätt att misshandla människor och psykiskt misshandla eller bara svika någon. Det är svårt att komma tillbaka efter det och bara bygga upp en respekt för varandra som partners, föräldrar eller vänner efter det. Man tjänar på att hålla tillbaka lite grann på de här personangreppen när man bråkar i skilsmässor. 

Vidare säger Malin Berghagen att hon tycker man ska vara rädd om orden och berättar att hon själv har fått lägga locket på när personangreppen blivit för många.


LÄS MER: Berghagens avslöjande – med nya kärleken 


Malin Berghagen: "Vi är bundna till att vara ärliga mot varandra"

Malin Berghagen och Tess Merkel går in på ämnet att inte stanna i en relation som inte är lycklig. De menar att många stannar alldeles för länge trots att de är olyckliga. Berghagen säger att hon hellre vill att hennes partner Martin Charlton säger till om han slutar älska henne än att stanna i relationen. 

– Jag vill hellre att min partner säger "jag älskar inte dig längre" eller "det här funkar inte längre" och "jag åtrår dig inte längre". Att vi måste gå vidare och försöka hitta en lösning på det här. För om jag älskar min partner då vill jag ju verkligen att han ska vara lycklig och vi ska vara lyckliga. Då kanske man behöver ta sig i genom en hel del sorg och smärta, men någonting måste ju ske. Det måste ju ske en förändring och det kanske betyder då att man måste separera, säger Berghagen och berättar vidare:

– Jag har ett band till Martin eftersom han har gett mig sin kärlek och jag har gett det till honom. Även om inte vi har barn tillsammans är vi bundna till att vara ärliga mot varandra och att stötta varandra i våran relation. Det är också att vi på något sätt är för evigt bundna, även om det inte skulle hålla så ska ju jag i kärlek också säga "okej, jag fattar, om du inte är lycklig med mig då vill jag inte att du ska leva med mig". Eller om han känner att vi måste gå separata vägar så fortsätter vårt liv på något sätt ändå. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.