Malin Berghagens kärleksbeslut – bara veckor efter familjetragedin

Malin Berghagen och Martin Charlton träffades i Mallorca.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Malin Berghagen säger att hon efter mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons bortgång kände som att en av hennes pelare försvann.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
I Topphälsa berättar Malin Berghagen om hur det var att träffa sin stora kärlek mitt i sorgen.
Foto: Topphälsa

Efter sin mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svenssons, bortgång har Malin Berghagen hittat kärleken igen.

För Topphälsa berättar hon hur det var att finna en så stark kärleksrelation mitt i sorgen.

– Jag ville absolut inte ha en relation där och då, ville bara ta hand om sorgen. Men så stod han där, berättar Malin Berghagen för Topphälsa.

För Malin Berghagen, 52, var 2018 ett år fullt av känslor. Med sin mammas, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, bortgång och mötet med nya kärleken Martin Charlton, har året bjudit på både högt och lågt, berättar Malin Berghagen för tidningen Topphälsa.

Bara veckor efter sin mammas bortgång träffade Malin kärleken Martin Charlton under en middag i Mallorca med den gemensamma vännen Niclas Wahlgen och Malins syster, programledaren Kristin Kaspersen. Malin berättar för Topphälsa att det finns en bild av paret, ungefär tio minuter in i samtalet, där man ser att det redan tänts en gnista. En gnista som lever kvar än i dag.

– Det är fantastiskt att få uppleva en så här stor kärlek i min ålder, att man kan få en andra vår, säger Malin Berghagen till Topphälsa.

Hon berättar att det vid mamma Barbro Svenssons bortgång var som att en av hennes pelare försvann och att hon med Martin Charlton vid sin sida har gett sig själv tillåtelse att vara svag. 

I Topphälsa berättar Malin Berghagen om hur det var att träffa sin stora kärlek mitt i sorgen.
Foto: Topphälsa

”Kan vara både glad och ledsen”

Att träffa någon och känna en så stark kärlekspassion i en period av sorg, efter sin mammas bortgång, säger Malin Berghagen har gått bra. När hon känner sig svag går Martin in och är stark åt henne. Hon förklarar att hon sedan skilsmässan från ex-maken, Tommy Nilsson, varit väldigt stark och driven och fixat nästan allt själv men att hon egentligen tycker om att ha en balans mellan att vara stark och att behöva någon.

Och i Martin Charltons famn kan hon vara både glad och ledsen, berättar hon för Topphälsa.

– Jag är en tryggare och mer erfaren person, vilket han också är. Vi är två självständiga individer som har egna liv och karriärer. Vi delar inte hem, barn, bil eller konton. Inga yttre ting binder oss samman. Och jag tror inte på att hålla fast någon, så dörren står alltid öppen. Det enda vi har är kärleken och den respekt vi känner för varandra, säger Malin Berghagen.

Paret får ofta höra att de strålar för att de är så förälskade. Men i själva verket har de två inte varit inkapslade i någon förälskelsebubbla, berättar Malin för Topphälsa. Hon säger att man för att stärka ett förhållande måste anstränga sig lite mer och känna in vad man behöver göra för att få sin partner att känna sig trygg, lycklig och älskad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.