Malin Berghagens intima sexavslöjande: ”Magiskt”

I podcasten ”Berghagen och Tess” berättar Malin Berghagen hur hon håller gnistan vid liv i sitt förhållande.
Foto: OLLE SPORRONG
”Se det som en investering i förhållandet, att alltid försöka beröra varandra på något sätt”, säger Malin Berghagen i podcasten.
Foto: OLLE SPORRONG

För Malin Berghagen har åldern inte påverkat sexlivet negativt, i stället ser hon positivt på vad åren gett henne. 

Nu berättar hon öppet om hur hon jobbar för att hålla gnistan uppe.

– Se det som en investering i förhållandet, att alltid försöka beröra varandra på något sätt, säger Malin Berghagen i podcasten ”Berghagen och Tess”.

I senaste avsnittet av podcasten ”Berghagen och Tess” pratar Malin Berghagen, 52, och Tess Merkel, 48, glatt om ”sexlivet efter 40”. De är båda enade om att ålder bara har förbättrat de intima stunderna.

– Jag tycker att det är magiskt. Det är tryggare, lugnare för att man har mer självförtroende och självkänsla kan jag känna än när man var yngre, säger Malin Berghagen och fortsätter:

– Man vet vad man vill, man vet vad man inte vill.

Berghagen menar även att hennes träningsvanor har gjort hennes sexliv att bli bättre. Eftersom att hon tränar mer nu än när hon var yngre och detta lett till en bättre självkänsla.


LÄS MER: Malin Berghagens  krav på nya kärleken


Malin Berghagen, 52 berättar öppet om sexlivet efter 40.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Börjar tänja lite mer på gränserna”

Tess Merkel håller med sin podcastpartner om hur ett starkare självförtroende gjort sexlivet bättre men menar också att desto äldre hon blivit även gett henne en chans till att lära sig mer.

– Man måste lära sig och våga öppna luckor. Inte bara säga det här är vad jag gillar, punkt. Utan det som är lite kul är när man börjar tänja lite mer på gränserna, vad kan vi explore nu, säger Tess i avsnittet.


LÄS MER: Alcazar-stjärnans  kris med nya maken


Malin Berghagen berättar att hon anser sex och beröring som en viktig del av livet och att hon hoppas att det ska bli en större del av mångas liv.

– Jag kan tycka att vi lägger den lite för långt bak i vår prioriteringslista, säger hon.

Malin Berghagen och Tess Merkel.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Människan är skapt för att älska

I avsnittet tar Malin Berghagen upp att många i dagens samhälle lever efter att äta naturligt och leva ett sunt liv men att sexdelen glöms bort.

– Människan är inte skapt till att sitta framför en dator 24/7 och springa runt och stressa hela tiden som galningar. Utan vi är faktiskt skapta till att äta naturligt, röra på oss naturligt och älska.

Malin Berghagen lyfter även hur viktigt hon anser att det är att hela tiden jobba för att se och uppmärksamma sin partner.

– Se det som en investering i förhållandet, att alltid försöka beröra varandra på något sätt. Det är min uppgift och det är hans uppgift utan att man ska säga till varandra, säger Berghagen.

Innan Tess Merkel och Malin Berghagen lämnar sexfrågan påpekar Merkel att hon gärna hade pratat mer om ämnet.

– Jag tycker att det är synd att vi inte pratar med om sex, att vi inte är mer öppna. Det är faktiskt det mest naturliga i hela världen, säger Tess Merkel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.