Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagens fina ord om ”Lill-Babs”

”Du tog den kärleken aldrig för given”, skriver Malin Berghagen på Instagram.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Malin Berghagen och Lill-Babs Svensson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Det har snart gått en månad sedan den älskade artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort.

Nu berättar dottern Malin Berghagen om de fina berättelserna efter sin mammas borgång.

”Du tog den kärleken aldrig för given”, skriver hon på Instagram.

Den 3:e april chockades Sverige av beskedet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson hade somnat in i sviterna av cancer och hjärtsvikt.

Den folkkära artisten sörjs närmast av sina döttrar Monica Svensson, 63, Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48, och deras familjer.


LÄS MER: Döttrarnas fina gest inför Lill-Babs begravning 


Men ”Lill-Babs” sörjs också av svenska folket. På Instagram berättar nu Malin Berghagen om alla fina minnen som hon fått höra sedan hennes mamma gick bort.

”Älskade mamma... varje dag får jag höra berättelser om din godhet och din kärlek. Den här bilden fick jag nyss och är från min väninna Mona i Järvsö då du sprang upp och gav henne en blomma snabbt då du hört att hon fyllde år. Sån var du. Inte bara till våra vänner utan till alla”, skriver Malin Berghagen.


https://www.instagram.com/p/BiJPUHgFqFL/

Hon fortsätter:

”Nyligen berättade någon att du tagit hand om deras bebis en timme på planet då dom satt i stolsraden framför dig. Berättelser om din kärlek. Du såg alla. Här på yogagames kommer underbara yogis fram och beklagar sorgen och kramas. Ibland värjer jag mig för jag försöker jobba och vara glad. Men jag blir också så enormt tacksam. Deras kramar är som att känna din kärlek hela tiden”.

Malin Berghagen om ”Lill-Babs” betydelse

På Instagram beskriver Malin Berghagen hur hon under lördagen satt och tittade på gamla filmklipp i mobilen.

”Du var så mycket ljus mamma. Så mycket kärlek. Och aldrig en egoistisk tanke om att göra det för att själv bli älskad och sedd. Den var alltid villkorslös och utan behov att bli sedd eller hyllad”.


LÄS MER: Så blir Lill-Babs begravning i Järvsö 


Malin Berghagen beskriver vidare hur vännen Micael Bindefeld konstaterat att ”Lill-Babs” inte visste hur älskad hon var”.

”Och det är så sant. Du visste inte. Du tog den kärleken aldrig förgiven. Vi i familjen har nu mycket att leva upp till i ditt namn. Men lyckligtvis har du sått vackra frön i oss alla. Vi försöker nu låta rötterna växa i den jord du förberett så kärleksfullt. Vet du mamma, jag tror hela vårt land försöker leva i din godhet”, skriver Malin Berghagen.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson blev 80 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.