Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagen tappade lusten efter svåra livskrisen

Malin Berghagen.
Lill-Babs har gett många goda råd till Malin Berghagen.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Malin Berghagen berättar att hon förlorade lusten att skriva efter en kris 2014.

Först nu förstår hon varför det behövde bli så.

– För att heala det trauma jag utsattes för 2014. Mina ord tystnade på grund av bilderna i mitt huvud. Rädd att bara tårar skulle komma. Så sårbar... så ledsen... skriver hon på sin Instagram.

Malin Berghagen, 51, skrev en omtyckt blogg hos Amelia – men i samband med en livskris tappade hon skrivlusten och stängde ner sin dåvarande plattform.

Den utlösande faktorn var ett trauma som drabbade Malin Berghagen 2014. Ex-maken Dag Taylor dog vid endast 51 års ålder. Berghagen har tidigare berättat att det var hon som fann honom avliden.

– Samtidigt som min exman dog så blev jag anmäld av en stalker. Jag är ju väldigt öppenhjärtig, för jag har kommit fram till att för att kunna hjälpa andra så måste man våga vara sårbar. Det var ett väldigt känsligt läge just då med allting som hade hänt. Så då bara stängde vi Amelia-bloggen på grund av det som hände. Jag tappade lite lusten, säger hon.

Men då och då träffar Malin Berghagen gamla läsare som säger att de saknar hennes texter, som varit betydelsefulla för många. På sin Instagram berättar Malin Berghagen att hon plötsligt kommit till insikt om varför orden försvann.

"Jag behövde de här åren för omväxling och mognad. Och att heala det trauma jag utsattes för 2014. Mina ord tystnade på grund av bilderna i mitt huvud. Rädd att bara tårar skulle komma. Så sårbar...så ledsen... Men det har varit bra för mig att reflektera över livet och vem jag vill vara" skriver hon. 

 

LÄS MER: Malin Berghagens stöd – efter Lill-Babs ärliga önskan 

 

https://www.instagram.com/p/BeXdldol0kM/?hl=sv&taken-by=mberghagen

 

Nu orkar Malin Berghagen ge igen

De senaste åren har skrivglädjen lyst med sin frånvaro – men nu flödar orden igen och bloggandet är på väg att få nytt liv.

– Jag kände att nu får det vara nog. Det var precis som att himlen öppnade sig. Jag tror ju på gudomlig vägledning och att man får sitt beskydd emellanåt när man känner att man måste stänga av lite och gå igenom sina egna processer. Sen när man säger: Okej, nu är jag redo igen, då bara öppnar sig himlen och så trillar orden in, säger Malin Berghagen och fortsätter:

– Allting måste få ha sin tid. Det är svårt att leverera ut när man har massor med saker som är sårbart inom en som man kanske behöver ta hand om först. Min mamma sa alltid när vi var små att det är som att man har en jättestor gryta och om man hela tiden ger av den här grytan utan att se till att få tillbaka nya grönsaker så bränns det till slut vid i botten. Det var lite så. 

 

LÄS MER: Malin Berghagens privata ord om pojkvännen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.