Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagen: Mamma blev rekommenderad att göra abort

Monica Svenssons beslut med Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
Malin Berghagen och Barbro ”Lill-babs” Svensson.
Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / EERO HANNUKAINEN TT NYHETSBYRÅN
Malin Berghagen berättar att hennes föräldrar blev rekommenderade att göra abort.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen berättar om oron i ”Malou efter tio”.
Foto: TV4 / TV4

När Barbro ”Lill-Babs” Svensson var gravid i femte månaden höll hon på att förlora dottern Malin Berghagen efter en kraftig blödning. Läkarna rekommenderade då att hon skulle göra abort.

– Man visste inte om det skulle vara något fel på mig, säger Malin Berghagen i ”Malou efter tio”.

I boken ”Frihet - att leva sin längtan” skriver Malin Berghagen, 54, om att bli fri från sina egna begränsningar, dåliga mönster och rädslor.

För att ta reda på vad dessa rädslor grundar sig i går Malin Berghagen tillbaka till tiden redan innan hon föddes. I ”Malou efter tio” berättar hon nu om hur hennes föräldrar höll på att förlora henne på grund av en kraftig blödning.

– De höll på att förlora mig när jag var fem månader i mammas mage. Det visste jag, men jag visste inte dramatiken runt det, säger Malin Berghagen.

Växte upp med oro

I programmet berättar Malin Berghagen att det inte var länge sedan som hennes pappa, Lasse Berghagen, berättade att läkaren hade rekommenderat dem att göra abort, eftersom de inte visste om hon hade skadats av den kraftiga blödningen.

– Då hade mamma sagt nej och pappa kände precis likadant. Men då visste man inte heller om det skulle vara något fel på mig, så det skapades en oro där.

Malin Berghagen är aktuell med den nya boken ”Frihet – att leva sin längtan”.

Hon berättar vidare att händelsen i sig skapade en fortsatt oro, både hos hennes mamma och hennes mormor, som hon växte upp med, men aldrig riktigt förstod.

– Mormor hade någon gång sagt ”Malin är för snäll för den här världen så henne kommer vi förlora som barn”, säger Malin Berghagen i ”Malou efter tio”.

Hon forsätter:

– Det fanns någon slags oro över att jag bara var till låns och den oron förstår jag nu varför jag själv har haft en konstant oro över att någonting ska hända.

”Ifrågasatte min tro”

I boken skriver Malin Berghagen även om sin man, Martin Charlton.

– Jag tror att det är när man är just nu i livet, när man är 54 år gammal, jag tror inte att man anpassar sig lika lätt som när man var yngre för man var rädd och orolig att förlora den man älskar, säger hon i ”Malou efter tio”.

Malin Berghagen berättar att hennes make inte alls är troende och att de haft diskussioner om hennes tro.

– Vi hade en diskussion en gång i köket där han ifrågasatte min tro och där fick jag stå upp för mig själv, ”take it or leave it”, det var väldigt skönt.


Charlotte Perrelli är högaktuell för Melodifestivalen nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.