Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Berghagen flyttar hem – för Lill-Babs skull

Malin Berghagen har efter fyra år beslutat sig för att flytta basen från Mallorca till Sverige. Dels för barnens skull, men också för att vara närmare sina föräldrar. “Det är en känsla av att man vill vara lite närmare dem och ha basen där. Men fokus är att vara nära barnen”, säger hon.
Malin Berghagen vet ännu inte om pojkvännen Pablo, 40, följer med när hon flyttar sin bas till Stockholm. “Vi har sagt att vi pratar om det till våren, då vet vi hur verkligheten kommer att se ut nästa höst och sommar”, säger hon. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES
Barbro "Lill-Babs" Svensson.Foto: OLLE SPORRONG

Malin Berghagen ska efter fyra år på Mallorca flytta sin bas till Sverige. 

Hon gör det för barnens skull – men också för att spendera tid med sina föräldrar. 

– Även om jag känner att båda kommer leva länge till så tänker jag mycket på att jag vill vara nära, säger hon. 

Den före detta programledaren, skådespelaren, bloggprofilen och yogainstruktören Malin Berghagen har under de senaste fyra åren haft Palma på Mallorca som sin hemvist. Där har hon arbetat med yogaresor, skrivit livstilsböcker och drivit en populär blogg. 

Men snart byter hon hemmabas och lämnar solen för att återvända till Sverige, även om hon fortsätter vistas periodvis i Spanien. Anledningen är främst är att sonen Isak, 15, vill börja gymnasiet i Stockholm. 

– Det känns jättebra att bygga upp ett hem i Stockholm där barnen kan känna att även när jag är ute och reser eller är här på Mallorca, så kan de krypa upp i mammas soffa, säger Malin Berghagen.

Hon säger också att föräldrarna Barbro “Lill-Babs” Svensson, 79, och Lasse Berghagen, 72, funnits med i tankarna kring beslutet:

– Mamma fyller 80 i mars, vilket är helt otroligt. Vi ska ha mycket fest och det är roliga saker som händer. Men det betyder också att man tänker mer på att spendera tid med henne. Nu tror jag ju att mamma kommer överleva oss allihopa, hon är så himla envis. Men man värderar ändå det. Det gäller även för pappa. 

"Blir äldre och äldre"

Hur tänker du kring det här?

– Vi blir äldre och äldre och en dag dör vi, det kommer vi inte ifrån. Men det behöver inte innebära att det är mamma som dör först. Jag tycker livet har lärt mig att vem som helst kan försvinna, när som helst. Hela grejen med ålder kan jag bli irriterad på, här i Spanien är man inte så åldersfixerade.

Vad säger dina föräldrar om att ha dig mer hemma?

– Mamma tycker det är jättemysigt. 

Vad ska du göra i Sverige?

– Jag kommer fortsätta jobba med mina yogaresor, det är bara det att basen är i Sverige. Sedan har jag massor av drömmar och visioner kring saker jag vill göra. 

Vad står överst på listan?

– Överst står en yogautbildning för lärare. Sedan är jag sugen på att öppna ett yogaställe, jag har fått så mycket influenser. Det skulle vara unikt med en känsla av Medelhavet och tropikerna. 

Vad handlar nästa bok om?

– Naturlig hälsa. Många frågar mig ju på bloggen och på olika sätt om vad jag äter och hur jag gör för att hålla mig ung. Främst är det genetiskt, på min pappas sida. Men sedan är det mycket kost och att röra på sig. Det är hur jag gör, säger hon. 

Sedan ett år tillbaka har Malin Berghagen en ny man i sitt liv – försäljaren Pablo, 40. Han har redan besökt Sverige och träffat Malins familj.

– Han förstod nog mest att jag har en väldigt stor familj. Han har inte gått på någon premiär ännu och har inte förstått hur det är att stå framför blixtarna. Det får vi se när den dagen kommer. Jag kan ju säga att vi båda två gillar lugnet här. 

Vill Pablo flytta till Sverige?

– Det får vi se. Det är långt kvar. Han är inte rädd av sig, han älskar nya platser. 

Hur tänker du kring er framtid tillsammans?

– Jag tänker inte på framtiden… Varför inte bara leva nu? Det var så vi började, vi skrattade och sa att vi tar en vecka i taget. Nu har det gått ett år.

Hon fortsätter:

– Nu är vi väl på den nivån att man vågar planera ett år längre fram. Men det är fortfarande så – och det handlar inte om att det kan ta slut – utan att vad som helst kan hända. I våran ålder är livet för dyrbart för att hålla på att planera för att bli pensionär. 

Malin Berghagen

Namn: Malin Berghagen

Ålder: 51

Bor: Palma, Mallorca. Flyttar hemmabasen till Stockholm under 2018.

Yrke: Yogainstruktör, författare, fd programledare och skådespelare.

 

Familj: Pojkvännen Pablo, 40. Barnen Christopher Taylor, Love Taylor, Linn Nilsson och Isak Nilsson. Mamma Barbro “Lill-Babs” Svensson, pappa Lasse Berghagen. Systrarna Kristin Kaspersen och Monica Svensson.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.