Malin Baryards stora hyllning till maken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Henrik Johnsson och Malin Baryard träffades under inspelningarna till "Fångarna på fortet".
Foto: IBL
”Han har gett mig en större värld” säger Malin Baryard om sin man.
Foto: TV4
Paret gifte sig 2004.
Foto: ROBBAN ANDERSSON
"Malin, barnen och livet här på landet gör mig bättre", säger Henrik Johnsson.
Foto: TV4

Ryttarinnan Malin Baryard och programledaren Henrik Johnsson har varit gifta i 14 år. 

Nu hyllar paret varandra och kärleken. 

  – Han har gett mig en större värld, säger Malin Baryard. 

Malin Baryard och Henrik Johnsson träffades under inspelningarna av ”Fångarna på fortet” där han var programledare och hon en av deltagarna. Efter programmet sprang de på varandra några gånger, berättar Malin Baryard i TV4:s program ”Anders flyttar in”.

– Sen, till sist, visade det sig att min bästa kompis som är från är från Norrköping men som flyttat till Stockholm bodde i en lägenhet som var den enda lägenhet som har insyn till Henriks lägenhet. Sedan ledde det ena till det andra.

”Han har gett mig en större värld”

Malin Baryard säger att paret är olika varandra – där de båda har tydliga och väldigt olika intressen, hon med sina hästar och han med sin musik.  

– Han har gett mig en större värld. Helt klart, säger hon i programmet.

Malin Baryard och Henrik Johnsson gifte sig 2004 och har två barn tillsammans. Henrik Johnsson, som var van stadsbo, jobbar fortfarande i Stockholm men bor numera på Baryards familjegård. Ett liv han inte tänkt sig – men hyllar.

– Det är i böcker, film och musik som mina drömmar om det gränslösa finns. Men min verklighet med Malin här på gården är större. Ett äventyr som jag aldrig kunnat föreställa mig, men älskar, säger han i programmet. 

– Malin, barnen och livet här på landet gör mig bättre, fortsätter han. 


LÄS MER: Nour El-Refais fina kärlekshyllning till Henrik Schyffert 

"Anders knackar på" sänds på måndagar klockan 20 i TV4.
Foto: / TV4

Ställer sig inte bredvid hästarna

Anders Öfvergård är på gården för att hjälpa paret få mer förvaringsutrymmen, men pratar också med Henrik Johnsson om han känner sig hotad av hästarna. 

– Jag tror att det är viktigt att inte ställa mig bredvid dem, eller jämföra mig med det som är hennes liv. För i så fall skulle jag känna mig hotad, svarar han. 

Att anpassa sig och acceptera att Malin sätter hästarna före mycket säger han är en förutsättning för deras liv. 

– Det omvända vore hemskt. Att ha Malin hemma utan att ha hästar att gå till skulle vara som att ha en soldat hemma i fredstid med ett skarpladdat vapen i köket – inget skulle ha någon som helst balans.  

Äger häst – vet inte vilken

Men helt insatt i livet på landet kanske Henrik Johnsson inte är. I programmet är paret tillsammans med Anders Öfvergård i stallet och tittar på hästarna. Henrik Johnsson berättar stolt att han är delägare till en av hästarna, ”Iris”. 

Men när han blir ombedd att peka ut vilken av hästarna det är blir han tyst. Efter ett tag pekar han på en häst, men det var fel. 

– Nej svarar Malin, din häst har en annan färg. 

– Ah, han är svart, säger han osäkert. 

– Nej, säger Malin Baryard skrattandes. 

"Anders knackar på" sänds på måndagar klockan 20 i TV4. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.