Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Åkermans svåra dilemma med maken

Tomas Ledin nervös inför nya filmen: ”Man vill ju låtarna väl”
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Malin Åkerman och maken Jack Donnelly. Foto: TERENGHI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK / TERENGHI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Malin Åkerman återvänder hem till moderlandet med musikalfilmen baserad på Tomas Ledin ”En del av mitt hjärta”.

Men den svensk-kanadensiska skådespelerskan hade lite problem att lära sig de svenska replikerna eftersom hon inte pratar så mycket svenska längre – något som också har påverkat sonen Sebastian.

– Min man är engelsman och det blir ju svårare när vi inte talar svenska med varandra. Men även om Sebastian mest talar engelska så förstår han svenska, säger Malin Åkerman till Femina.

Svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman, 41, må vara född i Sverige, men flyttade redan som 2-åring till Kanada, och är uppväxt på andra sidan Atlanten.

Efter en rad succéer i USA gör nu Åkerman debut i svensk film, med huvudrollen i musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” – Sensuella Isabella.

Men att spela in film på svenska för första gången var ovant, och ledde till en del utmaningar.

– Det var faktiskt svårt att lära sig replikerna på svenska. Jag är inte van vid att läsa på svenska. Även om jag besöker Sverige nästan varje år så har jag ingen erfarenhet vare sig av att läsa böcker eller tidningar på svenska. Så ibland när jag pratar blir det direktöversättningar, berättar hon i en intervju med Femina.

Sonen har börjat tappa språket

Malin Åkermans son, Sebastian Zincone, som hon har med exmaken Roberto Zincone, pratade nästan bara svenska i början av sitt liv – men har nu börjat tappa språket i förmån för engelska, som är det som pratas hemma.

– I början var svenska hans förstaspråk, men jag har blivit latare med det. Min man är engelsman och det blir ju svårare när vi inte talar svenska med varandra. Men även om Sebastian mest talar engelska så förstår han svenska, säger skådespelerskan i Femina.

Åkerman: Då flyttar vi från USA

Nu lever Malin Åkerman med sin nya man Jack Donnelly, som hon gifte sig med förra året, och sonen Sebastian, i Los Angeles. Men familjen har funderat på att lämna landet för att slippa president Donald Trump.

– Vi har faktiskt diskuterat om vi ska flytta till ett annat land om Trump skulle vinna valet nästa år. Det får inte bli så, det får inte bli fyra år till.

Vem är Malin Åkerman?