Malena Ernman trodde att hon skulle få åka hem. I stället ropades hennes namn ut som finalist. "Jag bara grät av lycka", säger hon. Foto: Sven Lindwall
Malena Ernman trodde att hon skulle få åka hem. I stället ropades hennes namn ut som finalist. "Jag bara grät av lycka", säger hon. Foto: Sven Lindwall

Malena: Trodde att vi skulle få åka hem

Publicerad
Uppdaterad
När Malena Ernmans namn ropades ut som finalist brast allt för henne. Hon bara skrek rätt ut och tårarna rann längs kinderna. - Jag bara grät av lycka, jag skakade backstage. Jag trodde vi skulle få åka hem, säger Malena i natt.
Det har varit motvind från uppladdningen till semifinalen i går. Många resor, svalt intresse på plats och teknikstrul med numret.
Rädslan för att Sverige för första gången någonsin skulle missa den stora finalen fanns.

Hoppade upp ur soffan

Men sent i går kväll ropades hon upp som en av de tio bidrag som gör upp om Europa-titeln på lördag.
I direktsändning inför Europas tv-tittare brast allt för mezzosopranen.
Hon hoppade rakt upp ur green room-soffan och kramade alla i en vild glädjedans. Glädjetårarna kom i en strid ström. Hon skakade av lycka.
- Jag är väldigt väldigt lättad, allt som händer nu är en bonus. Jag blev så överraskad över att vi ropades upp så tidigt. Jag har varit oerhört nervös tidigare under dagen och det blev en enorm lättnad, säger Malena.
- Jag var väldigt nervös sista halvtimmen innan, jag trodde: "nu åker vi hem i morgon". Det tog ända fram till presskonferensen innan jag kunde samla mig. Jag är så trött.
- Gud, jag trodde inte att det här skulle fungera. Man motarbetar rädslan genom att intala sig att det ska gå bra. De andra i teamet har stöttat mig också, fortsätter Malena.
På den stora presskonferensen efteråt mottogs Malena Ernman med hysteriskt jubel och gjorde en piruett inför de tusentals journalisterna.
- Det blev en sån känslostorm. Även om jag inte står och faller med det här är jag en tävlingsmänniska och vill gärna vinna och prestera bra.

Carola grattade

Grattis-sms:en strömmade in och några som hörde av sig var Carola Häggkvist, Charlotte Perrelli och Sarah Dawn Finer.
- Det är jättegulligt och fantastiskt! Jag uppskattar det så oerhört mycket. Carola sa grattis och tyckte att jag gjort ett kanonframträdande. De är så stolta (skratt). Tycker att det här är toppen.
Vet dina barn om att du har gått vidare?
- Det skulle inte förvåna mig om mina barn har sett det här.
- De är vampyrbarn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag