Malena Ernman svar om varför det var nödvändigt med id-kontroller vid Skansens scen. Foto: Cornelia NordströmMalena Ernman svar om varför det var nödvändigt med id-kontroller vid Skansens scen. Foto: Cornelia Nordström
Malena Ernman svar om varför det var nödvändigt med id-kontroller vid Skansens scen. Foto: Cornelia Nordström
Den här bilden har delats på sociala medier, och nu även av Malena Ernman själv. Foto: InstagramDen här bilden har delats på sociala medier, och nu även av Malena Ernman själv. Foto: Instagram
Den här bilden har delats på sociala medier, och nu även av Malena Ernman själv.  Foto: Instagram
"Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara", skriver hon i inlägget. Foto: Eveliva Carborn"Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara", skriver hon i inlägget. Foto: Eveliva Carborn
"Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara", skriver hon i inlägget. Foto: Eveliva Carborn

Malena Ernmans tuffa svar efter näthånet

Publicerad

Malena Ernman hånas på nätet efter "Nyårsklockan".

Nu slår hon tillbaka i ett inlägg på Instagram.

"Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara", skriver hon i inlägget.

Malena Ernman ringde in det nya året på Skansen, vilket även direktsändes i SVT.

Sedan dess har hon hånats på nätet - och nu slår sångerskan tillbaka.

Hon delar med sig av en bild på sig själv på Instagram där det står: "Rasade när Sverige införde id-kontroller - har inga problem att vakter kollade id vid Skansen när hon ringde in nya året".

Operasångerskan hade på Skansen en livvakt med sig efter de hot hon fått på sociala medier.

 

LÄS MER: Ernman: Är det sprit? Det behöver jag

 

Ernman om id-kontrollen

Malena Ernman skriver att bilden liknande den hon själv nu lagt upp delas på sociala medier.

"Självklart krävs det alltid ackreditering - alltså id koll - för att vistas på/ bakom/ eller vid sidan av scen under en direktsändning på TV. Det kanske kommer som en chock för vissa men scenområdet under en TV inspelning eller en konsert är ingen allmän plats där det är en mänsklig rättighet att närvara. Blir man tex kissnödig under en Madonnakonsert så kan man inte gå in i hennes loge och låna toaletten", skriver hon bland annat i inlägget.

 

LÄS MER: Skyddades av Säpo: "Åkte hit med livvakt"

 

Ryter ifrån

Hon menar att det är politiker för flera partier som delar liknande bilder på sociala medier. Nu ryter hon i från.

"Vilka partier det handlar om tänker jag självklart inte berätta. Men det är samma partier vars företrädare (självklart ett litet fåtal) regelbundet helt öppet misskrediterar och hånar volontärer som ägnar sin tid och sina resurser åt att försöka hjälpa flyktingar och andra människor. Vad deras avsikt är vet jag inte. Men det är ett problematisk och mycket tidskrävande inslag i många volontärers vardag. Och ni som har möjlighet att påverka detta borde göra någonting åt det", avslutar hon inlägget.

I kommentarfältet möts Malena Ernman av stöttning från följarna.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag