Malena Tuvung och Barbra Streisand.
Malena Tuvung och Barbra Streisand.

Malena - en cool katt

Publicerad
Uppdaterad
Här är den nya Barbra Streisand.
Malena Tuvung ska sjunga "Memory" när "Cats" sätts upp på Cirkus i Stockholm. Likheten med den amerikanska sångerskan är slående.
- Det har jag fått höra i tio år nu, säger Malena.
Till premiären av "Cats" i september 2009 är redan tunga namn som Peter Harryson och Per Myrberg klara. Och i rollen som glamourkatten Grizabella, som sjunger Streisands paradlåt "Memory": En riktig look-a-like.
- Det har jag fått höra i tio år nu. Men det är ju en fantastisk komplimang, säger Malena Tuvung.
Men parallellerna mellan göteborgskan och "Cats" slutar inte med Barbra Streisand. Precis som Elaine Paige var ett oprövat kort när "Cats" hade urpremiär 1981, är inte Malena Tuvung ett stort musikalnamn. Än.
- Jag hoppas att svenskarna ska ta henne till sina hjärtan, kommenterar regissör Hans Berndtsson sitt val.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag