Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Makens uppoffring får Malena Ernman i tårar

"Min största sorg är att jag alltid måste lämna barnen och jobba", säger Malena Ernman i "Stjärnorna på slottet". Foto: SVT

Hon har till stor del sin man Svante att tacka för sin framgångsrika karriär - maken har gett upp sitt yrke för hennes.

När Malena Ernman berättar om Svantes stöd i "Stjärnorna på slottet" brast det för operastjärnan.

- Svante har offrat hur många år som helst för att det ska vara möjligt, säger hon.

Först ut i årets "Stjärnorna på slottet" är operasångerskan Malena Ernman, 42. I premiärprogrammet, som sänds i kväll, berättar stjärnan bland annat om hur hon mobbades i skolan.

- Jag var lite småtöntig, jag hade samma tröja hela tiden och så. Jag var duktig i skolan och pluggade mycket, det var inte heller bra. Man ska vara lite mitt emellan, man ska vara bra på fotboll och populär bland killarna. Man ska absolut inte spela fiol och sjunga i kör för det är ju otroligt töntigt, säger hon till Expressen.

Hennes framgångsrika karriär blev en revansch - men den har haft ett pris.

"Har inget val"

- Min största sorg är att jag alltid måste lämna barnen och jobba. Men jag har inget val, mitt jobb är utomlands, jag har ingen fungerande opera hemma så att jag kan jobba hemma. Då måste man hitta en vardag hela tiden, vart man än kommer. Det är jobbigt, jag vill inte vara utan dem, säger hon.

När hon i programmet berättar hur hennes make, Svante, har gett upp sin egen karriär för att finnas hemma med barnen, kommer tårarna.

- Svante har offrat hur många år som helst för att det ska vara möjligt. Båda kan inte jobba för då skulle familjen rasa. Nu väljer han att inte jobba, då kan jag jobba och då har vi en familj som fungerar också, säger hon till Expressen.

Hans uppoffringar har gjort det möjligt för Malena att resa jorden runt och stå på scen.

- Det har betytt allt, jag hade inte kunnat göra något alls. Då hade jag definitivt inte tackat ja till Melodifestivalen och sådana saker, jag hade inte haft någon tid alls, säger Malena.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.