Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Makens kamp med Charlotte Perrelli: ”Man kan bli tokig”

Ander Jensen hyllar sin fru i den nya dokumentären.
Charlotte Perrelli i dokumentären.
Charlotte Perrelli och Anders Jensen har varit gifta sedan 2015.
Foto: SVEN LINDWALL

Hon har fyra barn och är en av Sveriges största artister – Charlotte Perrelli har mycket i livet att jonglera med. 

Nu hyllar maken Anders Jensen sin fru men berättar även att det inte alltid är guld och gröna skogar. 

– Man kan bli tokig på henne ibland för att hon är så jävla envis ibland, säger han i den nya dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland”

Charlotte Perrelli, 44, slog ned som en bomb över hela världen när hon tog hem hela baletten i ”Eurovision song contest” 1999. Sedan dess har hon blivit en av Sveriges mest folkkära artister. 

I den nya dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” berättar Perrelli och hennes nära och kära om vägen dit. Hennes mamma Monica Nilsson menar att det beror på ett av hennes personlighetsdrag. 

– Envisheten, det var lite jobbigt ibland som förälder att hon var så envis. Men den har ju varit på både gott och ont för hennes del. Mest gott tror jag, säger hon i dokumentären. 

Maken Anders Jensen, 42, är också en av dem som ger sin syn på artisten. Han håller med sin svärmor om envisheten och menar att den inte alltid är det bästa han vet. 

– Hon har ett jävlar anamma. Hon är rejäl. Hon kan vara jävligt glamorös och hela den delen. Men man kan bli tokig på henne ibland för att hon är så jävla envis ibland, säger Anders Jensen. 

Anders Jensen om sin fru

I dokumentären får vi också följa Charlotte Perrelli bakom kulisserna. I flera fall har hon med sig sonen Alvin i en barnvagn. Han föddes i november förra året. 

Anders Jensen tycker att hans fru jonglerar mammarollen och att vara artist galant. 

– Hon har ju varit mamma i väldigt många år nu och det har varit mycket blöjor och barnskrik och hela det racet men hon har hanterat det jävligt proffsigt, säger han och fortsätter: 

– Hon kan vara mamma och sitta och amma eller byta en blöja och så 30 sekunder senare så går hon in på scenen och är en superstjärna. 

I dokumentären avslöjas också hur det faktiskt kom sig att Charlotte Perrelli och Anders Jensen blev ett par – och det var inte helt romantiskt. 

– Vi träffades på den mest oromantiska platsen i världen, nämligen Facebook. Anders skrev till mig trots att vi inte kände varandra och aldrig hade träffats. Han frågade lite försynt om vi inte skulle ses, han tyckte vi verkade ha mycket gemensamt. Och min första tanke var 'skulle inte tro det', säger hon framför publik, enligt dokumentären.

Gifte sig 2015

Men Perrelli gav Anders Jensen chansen – och hon förklarar hur kärleken växte fram, trots att hon inledningsvis kände att hon inte ville ha någon ny relation.

– Lite så där ett steg i taget och man känner att det här kanske ändå är rätt läge. Och det kanske finns något där som jag faktiskt gillar och en person som jag faktiskt han ha utbyte av. Så det blev ju ganska bra faktiskt.

2015 sade sedan Charlotte Perrelli och Anders Jensen ja till varandra efter att ha gift sig på det exklusiva slottet Château d'Esclimont i Frankrike. 

Dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” sänds måndag 23 september kl 21 på Kanal 5 och Dplay.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.