Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maken i tårar efter Anna Books beslut om döden

Anna Books oväntade framträdande i Mello – efter diskningen.
Anna Book berättar om sin inställning till döden.Foto: SVEN LINDWALL
2011 gick Anna Book igenom ett dödsdrama – oc maken Roberto Toledano vakade vid hennes sida.Foto: SVEN LINDWALL
”Jag har varit väldigt tydlig med att det ska inte vara en gravplats med massa krav att komma dit och sätta några blommor och skit. Tänd ett ljus för mig och gör en slängkyss i luften och minns mig med värme”.Foto: SVEN LINDWALL
Roberto Toledo och Anna Book 1998.Foto: JONAS LEMBERG / JONAS LEMBERG

Anna Book och Roberto Toledano har firat hela 22 år ihop – och relationen blir bara bättre och bättre. 

Nu berättar stjärnan om när maken vakade vid hennes dödsbädd – en händelse som fått Anna Book att ta ett beslut om sin död. 

– Då började han gråta och blev helt uppriven, säger Anna Book. 

Anna Book, 49, och Roberto Toledano, 51, firade nyligen hela 22 år ihop, vilket firades med en fin frukost ihop, en familjemiddag och en hel drös kärlek – och paret är kärare än någonsin. 

– Det blir bara bättre och bättre så det känns ju som en ynnest som vi båda är väldigt tacksamma för, säger Anna Book.  

Så vad är då hemligheten till ett så långt och fortsatt kärleksfullt kärleksförhållande? 

– Vi har väldigt mycket respekt för varandra och vi kommunicerar med varandra. Vi pratar om allt. Om sånt som är viktigt och jobbigt och härligt och tar inte varandra för givet. Vi tar oss tid för varandra och har alltid gjort det. Och vi har alltid lyckats ta hand om våra heltidsjobb. Och hemmet, vi har aldrig haft städerskor och barnvakter, säger Anna Book. 

Anna Book: ”Min man har vakat vid min dödsbädd”

Stjärnan berättar att deras kärlek också växt sig så stark på grund av att ingen av dem har gett vika från varandras sida – fastän det har varit svårt. 

– Det är lätt att älska någon när allting är bra och när någon skämmer bort dig och lyfter dig men om någon är svag, om någon är trött och har det jobbigt går igenom en tuff situation: Ekonomin kraschar, du blir av med jobbet eller du blir sjuk. Då är det så lätt att ”fuck you, du är en belastning, jag tar mitt pick och pack och sticker, säger Anna Book och fortsätter: 

– Min man har vakat vid min dödsbädd i princip och inte vikt från min sida. 

Anna Book kollapsade 2010 och tvingades till akut kirurgi för bukväggsbråck, orsakad av ett misslyckat kejsarsnitt sju år tidigare. Som resultat opererade artisten in ett nät i magen, för att hålla organen på plats.

– I och med att jag har varit nära att mista mitt liv, så vet jag hur mycket jag betyder för Roberto. Han tatuerade liksom in mitt EKG på armen när han trodde att jag skulle gå bort. 

Började prata om döden

Den dramatiska händelsen gjorde att Anna Book började prata om döden med sin make. Om hon går bort före honom vill hon att han ska hitta en ny, härlig kvinna, så att Roberto kan vara lycklig. 

– Då kan ni någon gång bara slänga en slängkyss till mig och säga att ni tänker på mig, uppmanar hon maken. 

Anna Book har också börjat fundera över sin egen död och har bestämt sig för att hon inte vill ha någon grav. Ett besked som togs emot med bestörtning av maken. 

– Då började han gråta och blev helt uppriven och sa: ”vill inte du ligga bredvid mig i graven? Men nej jag ligger med dig här på jordelivet, det kanske inte är mig du ska träffa i himlen”, skrattar Anna Book. 

– Va fan i himmelen kanske man kan ha fler kärringar, säger jag och skojar lite. 

Anna Book om sin livsfilosofi 

Om Anna Book skulle gå bort före sin make vill hon att han ska komma ihåg det fina med henne – i stället för att sörja och sitta och deppa. 

– Han blir väldigt, väldigt blödig när jag säger det. Jag har varit väldigt tydlig med att det ska inte vara en gravplats med massa krav att komma dit och sätta några blommor och skit. Tänd ett ljus för mig och gör en slängkyss i luften och minns mig med värme. Det är det viktigaste och jag menar verkligen allvar. Jag kommer skriva det i mitt testamente. 

Anna Book säger att livet är för kort. 

– Vi ska ta tillvara på livet och älska varandra så mycket vi kan och jag tänker bannemig njuta av den här människan som jag har fått. Jag önskar att alla fick träffa en man som honom, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.