Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Maken ändrar sitt liv – för Charlotte Perrelli

Publicerad

Charlotte Perrelli gör sig redo för en turnésommar.

Hon tar med sig hela familjen i husbil och åker på sommarturné med Diggiloo – samtidigt måste maken Anders Jensen ändra sitt liv för att kunna vara med deras barn. 

– Vi åker husbil, det blir skönt och är väldigt smidigt, säger Charlotte Perrelli. 

Charlotte Perrelli, 42, gör sig redo för en turnésommar med Diggilloo. Schlagerveteranen medverkar för femte gången på turnén – och är redo för premiären på onsdag i Vänersborg. 

– För varje år som vi gör det här, så triggas allt upp ett snäpp. Det är lite svårare dans, klurigare körgrejer och det blir liksom mer hysteriskt för varje år. Det är roligt för oss som varit med länge. Men det är en fruktansvärd utmaning där vi sliter som djur under den här fasen där allt ska in skallen. När det väl sitter så är ingenting ett problem, säger hon. 

"Man får trolla med knäna"

Artisten kommer åka husbil med hela familjen på turnén. Men logistiken har redan satt käppar i hjulet – när turnéledaren Kimpa Jordansson fick rycka in som barnvakt till minstingen Adrian, 3, under repetitionerna.

– Man får trolla med knäna ibland, men det brukar lösa sig och bli kul, säger hon. 

Maken Anders Jensen, 40 – tillika vd för Ryds Bilglas – följer med på stora delar av turnén. Han tar nu semester för att kunna lösa vardagspusslet och ta hand om barnen. 

– Vi åker husbil – det blir skönt och är väldigt smidigt. Barnen har någonstans att hänga och kan softa om det blir dåligt väder. Det gör väldigt mycket när man har sina egna leksaker med sig och bara kan plocka ut grejer när man kommer fram. Grilla och laga mat till exempel. Det är väldigt enkelt, säger hon. 

"Vi sover på hotell"

Men det är inte en klassisk husvagnssemester som väntar familjen Perrelli Jensen. 

– Vi sover på hotell. Man känner att det är ganska skönt att få duscha på riktigt. Det är skönt  att ha möjligheten att sova i husbilen om det skulle behövas, när det är så långa resor, säger hon. 

Charlotte Perrelli och familjen turnerar runt – och kommer även besöka Gothia cup, där äldsta sonen ska spela. Artisten är även inbokad på egna konserter under sommaren. 

– Det blir väldigt mycket kuskande – men så är det ju. Jag ska försöka klämma in några dagars semester på vårt ställe i Alicante i Spanien, säger hon.

Diggiloo startar den 12 juli i Vänersborg och avslutas den 26 augusti i Kungsbacka. Med på turnén följer bland andra Robin Bengtsson, David Lindgren, Jessica Andersson, Tommy Nilsson och Wiktoria. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag