Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Makarna Mandelmann utses till "Årets lantisar"

Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu utses Makarna Mandelmanns till årets hetaste lantisar. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar!" säger paret om utmärkelsen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Makarna Mandelmanns är årets hetaste lantisar.

Det anser tidningen Land, som för tionde året i rad utser "Årets lantis".

– Vi är ju verkligen lantisar! säger paret i ett pressmeddelande.

Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket. Paret har fått agera julvärdar i TV4 och serien – som nyligen dragit i gång för en ny säsong –  belönades med hela tre kristaller i fjol.

Men utmärkelserna slutar inte där.

Nu har makarna Mandelmanns utsetts till "Årets lantis" av tidningen Land, som för tionde året utser de 100 hetaste lantisarna. 

 

LÄS MER: Mandelmanns kritik mot Henrik Schyffert

 

– Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar! Vi älskar landet – det är landsbygden som är framtiden. Här finns det plats för alla att uttrycka sin egenart, allt är inte färdigstöpt på samma sätt som i staden. Vi är hedrade över att bli Årets lantisar! säger paret Mandelmanns i ett pressmeddelande om utmärkelsen.

Mandelmanns utses till årets lantisar

Carina Löfgren, chefredaktör för tidningen Land, menar att det inte rådde något tvivel för juryn att Marie och Gustav Mandelmann skulle ta hem priset. Detta eftersom paret med sin tv-serie gett landsbygden ett uppsving.

 

LÄS MER: Stora dramat i Mandelmanns – här går allt fel

 

"Deras glädje och kärlek till varandra, sina djur och grönsaksodlingar är den bästa reklam livet på landsbygden kan få! De är en inspiration för alla som drömmer om att flytta till landet och producera sin egen mat", skriver juryn i sin motivering.

– Det har rått Mandelmannafeber över hela landet. Helt plötsligt vill alla leva som Marie och Gustav. De har även gjutit nytt liv i byn Rörum på Österlen. Sommarens besöksantal slog alla former av rekord och gav ett uppsving åt småföretagarna i byn. Det blev ett självklart val, säger Carina Löfgren i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Mandelmanns krav på TV4 för framtiden

 

Tidigare vinnare av "Årets lantis"

2016 Po Tidholm, journalist som i över 20 år outtröttligt satt landsbygdens problem i strålkastarljuset. Hans tv-serie Resten av Sverige väckte starka känslor och en het debatt om landsbygden.

 

2015 Prinsessan Sofia, flickan från byn Kåtilla i Älvdalen som blev prinsessan Sofia och hertiginna av Värmland.

 

2014 Tareq Taylor, kocken och inspiratören som spridit svensk mattradition till över 80 länder.

 

2013 Kristina Lugn, dramatiker som ställde korna på Orionteaterns scen med den hyllade pjäsen Hjälp sökes!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!