Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNMarie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu utses Makarna Mandelmanns till årets hetaste lantisar. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNNu utses Makarna Mandelmanns till årets hetaste lantisar. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu utses Makarna Mandelmanns till årets hetaste lantisar. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar!" säger paret om utmärkelsen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN"Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar!" säger paret om utmärkelsen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar!" säger paret om utmärkelsen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Makarna Mandelmann utses till "Årets lantisar"

Publicerad

Makarna Mandelmanns är årets hetaste lantisar.

Det anser tidningen Land, som för tionde året i rad utser "Årets lantis".

– Vi är ju verkligen lantisar! säger paret i ett pressmeddelande.

Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie blivit "Mandelmanns" med svenska folket. Paret har fått agera julvärdar i TV4 och serien – som nyligen dragit i gång för en ny säsong –  belönades med hela tre kristaller i fjol.

Men utmärkelserna slutar inte där.

Nu har makarna Mandelmanns utsetts till "Årets lantis" av tidningen Land, som för tionde året utser de 100 hetaste lantisarna. 

 

LÄS MER: Mandelmanns kritik mot Henrik Schyffert

 

– Årets lantis, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar! Vi älskar landet – det är landsbygden som är framtiden. Här finns det plats för alla att uttrycka sin egenart, allt är inte färdigstöpt på samma sätt som i staden. Vi är hedrade över att bli Årets lantisar! säger paret Mandelmanns i ett pressmeddelande om utmärkelsen.

Mandelmanns utses till årets lantisar

Carina Löfgren, chefredaktör för tidningen Land, menar att det inte rådde något tvivel för juryn att Marie och Gustav Mandelmann skulle ta hem priset. Detta eftersom paret med sin tv-serie gett landsbygden ett uppsving.

 

LÄS MER: Stora dramat i Mandelmanns – här går allt fel

 

"Deras glädje och kärlek till varandra, sina djur och grönsaksodlingar är den bästa reklam livet på landsbygden kan få! De är en inspiration för alla som drömmer om att flytta till landet och producera sin egen mat", skriver juryn i sin motivering.

– Det har rått Mandelmannafeber över hela landet. Helt plötsligt vill alla leva som Marie och Gustav. De har även gjutit nytt liv i byn Rörum på Österlen. Sommarens besöksantal slog alla former av rekord och gav ett uppsving åt småföretagarna i byn. Det blev ett självklart val, säger Carina Löfgren i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Mandelmanns krav på TV4 för framtiden

 

Tidigare vinnare av "Årets lantis"

2016 Po Tidholm, journalist som i över 20 år outtröttligt satt landsbygdens problem i strålkastarljuset. Hans tv-serie Resten av Sverige väckte starka känslor och en het debatt om landsbygden.

 

2015 Prinsessan Sofia, flickan från byn Kåtilla i Älvdalen som blev prinsessan Sofia och hertiginna av Värmland.

 

2014 Tareq Taylor, kocken och inspiratören som spridit svensk mattradition till över 80 länder.

 

2013 Kristina Lugn, dramatiker som ställde korna på Orionteaterns scen med den hyllade pjäsen Hjälp sökes!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag