Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maja Nilsson Lindelöf ryter ifrån efter kommentarerna

Maja Nilsson Lindelöf och Victor Nilsson Lindelöfs andra barn väntas om två veckor.
Foto: BACKGRID UK/IBL

Förvånade kommentarer om hur stor magen är har fått Maja Nilsson Lindelöf att tröttna.

I en story på Instagram vänder hon sig till alla män som tar sig rätten att kommentera hennes och andra kvinnors gravidkroppar.

– Män i världen vet fortfarande ingenting om den kvinnliga kroppen, säger Maja Nilsson Lindelöf på Instagram.

Maja Nilsson Lindelöf, 27, och landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf har sedan tidigare sonen Ted-Louie, 2, tillsammans.

Men om två veckor ska paret få en till medlem i familjen.

Maja Nilsson Lindelöf är gravid i nionde månaden och berättar för sina 234 000 följare på Instagram att barnet ”är stor som en melon” och väger 3,2 kilo.

Under de senaste månaderna har Maja Nilsson Lindelöf publicerat bilder på sin växande gravidmage. Enligt Maja Nilsson Lindelöf är det många män som tar sig rätten att kommentera hur hennes kropp ser ut.

– Vi måste prata om en sak. På sistone har jag fått kommentarer och DM, bara från män, och ingen är förvånad. För män är män. Män kommenterar ”du är så stor”, ”du är enorm” och ”är du säker på att det inte är tvillingar?” säger hon i en lång story på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CUFvtfhMhVZ/?utm_source=ig_embed

Andra kvinnor berättar

Maja Nilsson Lindelöf säger vidare att hon alltid har känt sig, och fortfarande känner sig, vacker när hon är gravid.

– Så kommentarerna påverkar inte mig. Men sedan kände jag att jag borde prata om det här för det här är ett stort problem. Män i världen 2021 vet fortfarande ingenting om den kvinnliga kroppen, säger Maja Nilsson Lindelöf och fortsätter:

– Synen på kvinnor och våra kroppar är vidrig redan som det är, därför är jag förvånad att männen också känner att de har rätt att kommentera en kvinnlig kropp som är gravid. 

https://www.instagram.com/p/CTkYTq_Mfjx/

Maja Nilsson Lindelöf säger att hon ofta blir kontaktad av gravida kvinnor som berättar att de inte känner sig vackra under graviditeten. Hon säger att mäns kommentarer bidrar till problemet.

 – Jag vet inte hur ni tror att en kvinnlig mage ser ut med en melon i? Och det gör mig ledsen, för under hela min graviditet har jag fått meddelanden från kvinnor som säger att ”jag hade alltid på mig stora klänningar för jag kände mig så tjock när jag var gravid, jag kan inte fatta att du bara har på dig leggings och äger det, jag älskar det, men själv skämdes jag”.

– Det är därför det gör mig så upprörd, män kommenterar så här och att vi kvinnor känner så. Jag blir så upprörd att jag tappar andan, fortsätter Maja Nilsson Lindelöf.

https://www.instagram.com/p/CULDfMasVD5/

”Var inte en dum idiot”

I sin video visar Maja Nilsson Lindelöf upp sin mage, samt bristningar på magen, och påpekar att ”det är så här kroppen ser ut”.

– Ni män måste utbilda er innan ni pratar. Ni måste lära er om den kvinnliga kroppen. Ni måste googla, göra er research, ni måste vakna upp. För ni låter så jävla korkade om jag ska vara ärlig.

Maja Nilsson Lindelöf säger att hennes inlägg främst inte handlar om henne, utan om de kvinnor som hör av sig vittnar om sin egen syn på gravidkroppen.

– Vi måste fokusera på rätt saker, inte hur stor magen är. Hur kan det ens vara en diskussion?

Maja Nilsson Lindelöf: "Ibland känns det svårt att vara mamma och vilja göra karriär"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.