Maja Ivarsson om livet som mamma: "Skönt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maja Ivarsson berättar nu om sitt nya liv som mamma.
Foto: Lisa Mattisson
Till tidningen Mama säger hon att pojkvännen Ben är "världens bästa pappa".
Maja Ivarsson i "Mama".

Rocksångerskan Maja Ivarsson har blivit mamma.

För tidningen Mama berättar hon nu om hur hon funnit sig själv - och livet med kärleken på andra sidan Atlanten.

– Jag har blivit helt lugn i mig själv, säger Maja Ivarson till Mama.

För sex månader sedan kom The Sounds-sångerskan Maja Ivarssons och pojkvännen Ben Fees son, Dante Benjamin Hunter Fee, till världen.

För tidningen Mama berättar Maja nu om sitt nya liv - och en nyfunnen harmoni som började redan under graviditeten.

– Jag har blivit helt lugn i mig själv. Det började så fort jag blev gravid, det är som ett konstant kemiskt påslag. Jag känner mig helt annorlunda i kroppen och det bara fortsätter. Väldigt skönt, säger hon till tidningen Mama som hon också pryder omslaget på.

Maja Ivarsson har känt pojkvännen Ben Fee, som har eget produktionsbolag, sedan 2006, men det var först förra året som de blev ett par på riktigt. Lille Dante kom till under en semester på Hawaii.

Maja berättar för Mama att paret blev försiktigt glada över nyheten eftersom Maja nyligen fått missfall, men att de mitt i sorgen kände att det var coolt att veta att de kunde bli gravida.

"Världens finaste pappa"

På frågan om graviditeten var planerad svarar Maja både ja och nej. De båda ville ha barn men att de inte planerat upplägget särskiljt väl eftersom paret bor på olika kontinenter. Maja i Malmö och Ben i Oklahoma, USA.


– Någon gång tänkte jag "shit vad oordnat vi har det". Men det är ingen anledning till att inte behålla barnet. Ben är världens finaste pappa. Om man nu ska ha barn tillsammans med någon, så hade jag inte kunnat välja någon bättre.

Maja är mammaledig och bor med Dante i en lägenhet i centrala Malmö. Den speciella familjesituationen är inte alltid enkel. Maja berättar för Mama att hon saknade Ben flera kvällar under graviditeten och att Ben gråter när han ser Dante när familjen pratar via Skype.

"Det är ballt"

Maja, känd som frontkvinna för The Sounds, har levt rockliv i 17 år. Bandet spelar fortfarande tillsammans, men samtidigt beskriver hon hur mammalivet är en ny kick, bortom rockscenen.

– Det är som att man blir immun mot det roliga till slut. Allt är ett upprepande. Att spela inför tusentals personer i Mexiko på en lång Amerikaturné, det är ballt. Men jag har gjort det innan. Att bli med barn, det var någonting helt nytt, och det var väldigt välkommet! säger Maja Ivarsson till Mama.

Hela intervjun finns att läsa i Mama nummer 9 som kommer i butik den 6 augusti.

FAKTA

Namn: Maja Ivarsson

Ålder: 35 år

Bor: Malmö

Familj: Pojkvännen Ben Fee, 34 och sonen Dante 6 månader.

Yrke: Musiker och låtskrivare. Frontfigur i bandet The Sounds.

Aktuell: Föräldraledig, skriver matterial till vad som kan bli The Sounds sjätte album.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.