Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnusson tillbaka: "Klart det är skönt"

I början av juli kom Bengt Magnusson, 64, med sitt glädjande besked: cancerbehandlingen med cellgifter mot den testikelcancer han drabbades av i våras hade bitit och han anses nu som frisk. Foto: Anna-Karin Nilsson
nu i veckan är det dags för den populära nyhetsuppläsaren och profilen att återgå till den redaktion där han har jobbat sedan starten 1990. Foto: Foto: Linus Hallsénius/Tv4
"Det är klart att det är skönt, det är ju ett tecken på att sjukdomen då ska vara över. Sen hur det kommer att kännas, det vet jag inte riktigt än." Foto: Anna-Karin Nilsson

Nu är Bengt Magnusson tillbaka efter cancersjukdomen.

I veckan gör han sitt första arbetspass på TV4, där han kommer att återgå till jobbet som nyhetsankare.

– Om två veckor är jag i rutan. Så säger schemat i alla fall, säger han och skrattar.

I början av juli kom Bengt Magnusson, 64, med sitt glädjande besked: cancerbehandlingen med cellgifter mot den testikelcancer han drabbades av i våras hade bitit och han anses nu som frisk.

– Det var väl det besked jag räknade med men det är ju en sten som lyfts från ens axlar, det ska jag inte sticka under stol med, sa Magnusson till Expressen då.

 

LÄS MER: Bengt Magnusson drabbad av cancer

 

Sedan dess har han och TV4 planerat för hans comeback i rutan. Det stod tidigt klart att han skulle återgå till sin roll som nyhetsankare.

– Han kommer att synas i rutan på samma sätt som han har gjort tidigare, berättade Fredrick Malmberg, biträdande nyhetschef på TV4 Nyheterna.

Och nu i veckan är det dags för den populära nyhetsuppläsaren och profilen att återgå till den redaktion där han har jobbat sedan starten 1990. I dag måndag gör han sin första dag på redaktionen vid Gärdet i Stockholm.

– Jag vet inte hur det känns än höll jag på att säga. Om allting funkar kommer jag att börja sända om två veckor. Nu ska jag mest se att jag är sams med datorer och annat och sitta in i studion och se hur det är, för jag har ju aldrig jobbat i den där nya studion.

Känns det bra?

– Det är klart att det är skönt, det är ju ett tecken på att sjukdomen då ska vara över. Sen hur det kommer att kännas, det vet jag inte riktigt än.

Så det är bestämt att du börjar sända om två veckor?

– Om två veckor är jag i rutan. Så säger schemat, säger Bengt och skrattar.

 

LÄS MER: De ska ersätta Bengt Magnusson i TV4

 

När Expressen talade med Magnusson efter glädjebeskedet i juli berättade han att sommaren skulle fyllas med rehabilitering och semester.

– Det är några månaders rehabilitering innan man kommer tillbaka och då förhoppningsvis med lite bättre ork och möjligen också mera hår, sa han då.