Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Ugglas rädsla – efter sjukdomen

Så mycket bättre 2019 – firar 10 år.
”Så mycket bättre” 2019.
Foto: OLLE SPORRONG
Magnus Uggla berättar om sin oro inför ”Så mycket bättre”.
Foto: ANN JONASSON

Under fjolåret blev Magnus Uggla sjukskriven efter att ha drabbats av den ovanliga sjukdomen Horners syndrom.

Men nu ska han alltså medverka i jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre” – och han är orolig över hur det ska gå.

– Man vet ju inte hur det ska falla ut, säger Magnus Uggla.

Det var i januari 2018 som Magnus Uggla, 64, blev sjukskriven efter att ha diagnostiserats med Horners syndrom. Det är en ovanlig ögonsjukdom som uppstår vid skada på nerver i ögat, enligt den engelska sjukvårdsorganisationen NHS.

Enligt NHS kan diagnosen medföra att pupillen förminskas och ögonlocket hänger.

Sjukdomen gjorde att artisten inte fick anstränga sig – och därför tvingades han ställa in sin medverkan i pjäsen ”My fair lady” på Kulturhuset Stadsteatern.

Det tog några månader innan han hade återhämtat sig så pass mycket att han kunde sätta igång och jobba igen.

– Jag har just fått det glädjande beskedet att min dissektion, mitt problem med ögat är mycket bättre, berättade han på sociala medier i mars förra året.

Därefter satte han upp en show på Göta Lejon som gick under namnet ”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen”. Revyn var en samling av artistens bästa hitlåtar i karriären.

– Jag har gjort många shower och revyer men det har alltid varit baserat på nyskrivet material. Publiken hatar ju det. Jag har varit som en dåres envishet och bara kört nyskrivna låtar. Man vet ju inte hur länge man får vara kvar här och någon gång i livet är det dags, berättade han tidigare i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Magnus Uggla om att spela in en ny säsong av ”Så mycket bättre”.

Magnus Ugglas oro: ”Lite jobbigt”

Och nu ska han alltså medverka i den kommande jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre” – något som gjort honom orolig över hur det ska gå.

– Det är både spännande – och lite jobbigt, liksom. Jag har ju lagt ner ganska mycket energi på att göra tolkningar och det vet man ju inte hur det ska falla ut, säger Magnus Uggla.

Sedan tycker han också att det nya upplägget känns något ovisst. Han upplever att det kommer bli svårt att bygga upp några relationer när upplägget är lite mer flytande.

– Det där har jag faktiskt ingen riktig koll på. Det är svårt att säga. Det blir mer omväxling, men samtidigt så hinner man ju aldrig riktigt lära känna någon.

Petter och Miss Li känner han sedan tidigare, men i övrigt blir det många nya bekantskaper.

– Jag känner inte så många av dem. De enda jag känner är Strömstedt och Orup. Men Ebbot är en skön kille. Honom ser jag fram emot att träffa, säger Magnus Uggla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.