Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Ugglas pengaregn – enorma miljonsuccén

Magnus Uggla om sin okända diagnos
Magnus Ugglas bolag fördubblar inte bara sin vinst hämfört med förra året, utan gör sin största vinst någonsin. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnus Uggla bor i en 261 kvadratmeter stor lyxvilla i Danderyds kommun. Foto: OLLE SPORRONG
Artistens senaste vinst efter finansnetto landade på 22,9 miljoner kronor.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnus Uggla spelar på Gröna Lund.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Artisten Magnus Uggla gjorde för 2018/2019 en vinst, efter finansnetto, i sitt bolag Guldoch AB på 22,9 miljoner kronor. Det är en fördubbling jämfört med året innan och bolagets bästa vinst någonsin.

Det firade artisten med att i höstas köpa en helt ny Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet– en bil där priset börjar på drygt 1,3 miljoner kronor.

Uggla har i dag sammanlagt ett eget kapital i sina bolag på drygt 70 miljoner kronor.

Magnus Uggla, 65, nu aktuell i jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre” på TV4, som en av de tre permanenta deltagarna, medan andra artister kommer och går från Grå Gåsen på Gotland. I programmet har Magnus Uggla bland annat tolkat Petters låt ”Det går bra nu”, och gjort en egen version av klassikern.

Och Magnus Uggla känner nog igen sig i låten. Ekonomiskt går det nämligen minst sagt bra för Uggla – ja, till och med bättre än någonsin.

I sitt bolag Guldoch AB omsatte han för 2018/2019 drygt 26 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 22,9 miljoner kronor – bolagets bästa vinst någonsin.

Året innan gjorde bolaget en motsvarande vinst på drygt 11 miljoner kronor, något han alltså nu har mer än fördubblat.

Pengasuccé med showen

Vinsterna kommer främst från hans hitshow ”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen”, som hade 110 slutsålda föreställningar på Göta Lejon i Stockholm. Nu pågår showen på Rondo i Göteborg. Men nästa år kommer artisten att ha nya föreställningar i Stockholm igen, och succén fortsätter.

Den aktiva folkpensionären Magnus Uggla jobbar inte bara hårt – han lever också livet och ser till att njuta av de stora framgångarna.

Förutom att han nyligen köpte en ny Porsche cabriolet tog han också en aktieutdelning på 1,5 miljoner kronor.

Trots det går det minst sagt ingen nöd på Uggla. I bolaget finns det i dag nämligen ett eget kapital på nästan 51 miljoner kronor.

Bor i exklusiv villa i Danderyd

Uggla har dock ytterligare två bolag – Uggly Productions AB och Uggly Music AB med sammanlagt ett eget kapital på nästan 20 miljoner kronor. Totalt innebär det att artisten har ett eget kapital i sina bolag på mer än 70 miljoner kronor, vilket gör honom till en av Sveriges rikaste artister.

Magnus Uggla bor i en exklusiv villa i Danderyds kommun utanför Stockholm – kommunen med flest miljonärer i landet.

Villan på 261 kvadratmeter ligger vackert alldeles nära vattnet och granne med Danderyds båtklubb.

Huset, som har ett värde på 15–20 miljoner kronor, äger han privat till 80 procent och de resterande 20 procenten ägs av hans bolag Uggly Music AB.

Expressen har sökt Magnus Uggla.

Magnus Uggla skippade Timbuktu: ”Haft sån sjuk ångest”

Magnus Uggla skippade Timbuktu: ”Haft sån sjuk ångest”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.