Magnus Ugglas nya drag – med sin son

Ur arkivet: Ugglas undvikande i pandemin.
Foto: ANN JONASSON
Ruben och Magnus Uggla.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Magnus Uggla gör barnboksdebut med ”Frasse och den magiska brygden” – tillsammans med sin son Ruben Uggla.  

– Jag nappade direkt, säger artisten i ett pressmeddelande. 

”Frasse och den magiska brygden” handlar om frisören Frasse som tvingas stänga ner sin frisörsalong när den trendigare frisören ”Ball-Sam” öppnar bredvid. Frasse hittar sedan ett gammalt recept på en magisk mirakelbrygd som kanske kan bli salongens räddning.

– Det var Ruben som kom på idén till boken och jag nappade direkt för det skulle bli roligt att göra nåt ihop, säger Magnus Uggla, 68, i ett pressmeddelande.

Sonen står för illustrationerna i boken. 

Det är inte första gången som Magnus Uggla har barn som målgrupp. Han var berättarröst i ”Benny Brun och hans överläppsfjun”, Magnus Carlssons kortfilmer från 2014 och 2015. Sedan tidigare har han också skrivit tre romanser – senast var ”Johnny the fucker” som kom ut förra året.

Magnus Uggla har tre barn: Emelie Uggla, 43, Agnes Uggla, 32, och yngsta sonen Ruben Uggla, 26. 

I förra veckan berättade hans äldsta dotter att hon funnit kärleken i komikern Nisse Hallberg, 37. 

Ugglas dotters nya kärlek

I ett inlägg på Instagram visade hon upp flera bilder på paret när de semestrar i London.

”Klyschor är underskattade hittar man sin pusselbit så hittar man. Tack för att du tog i väg oss till London. aldrig haft så kul å fint på samma gång. Jag skrattar på alla bilder”. 

I kommentarerna svarade Nisse Hallberg ”älskar dig”, medan flera andra lyckoönskar dem.

Emelie Uggla har sedan tidigare två döttrar tillsammans med skådespelaren Sverrir Gudnason, som är aktuell med en roll i filmen ”Bränn alla mina brev” baserad på Alex Schulmans roman med samma namn.

I en intervju med King Magazine från i januari har Gudnason berättat om relationen med Emelie, men också familjen Uggla, som han beskriver som väldigt god.

– Magnus Uggla är en popikon, så det är väl inte vilken morfar som helst. Jag har ju ingen familj i Sverige längre, så den familjen har blivit som min egen, även när förhållandet tagit slut. Det känns som min släkt.

Roliga liknelsen i ”Så mycket bättre”: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.