Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus Uggla arg på Breitholtz – lämnar Spotify

Magnus Uggla tycker att ersättningen från Spotify är alldeles för låg. Nu lyfter han bort sina låtar från Spotify. Foto: Cornelia Nordström
Magnus Uggla har ilsknat till över att skivbolaget Sony Music rear ut hans musik till Spotify.
Nu lyfter han bort sina låtar från musiktjänsten.
- Jag har tjänat lika mycket på sex månader som en halvdan gatumusikant drar in på en dag, skriver han på sin blogg.
Magnus Uggla är mycket upprörd över ersättningen från Spotify – som han anser är alldeles för låg. Han har tagit upp problemet med Sony Musics vd Hasse Breitholtz flera gånger, men övertalats att stanna kvar.
– Jag gillar ju trots allt tanken på att man ska kunna ha tillgång till musik på det här sättet. Och så litade jag ju på Hasse Breitholtz, skriver Magnus Uggla på sin blogg.
Men när Uggla fick reda på att Sony Music äger 6 procent av Spotify var måttet rågat. Han ifrågasätter nu hur skivbolaget kan köpa aktieandelarna för bara 30 000 – trots att bolaget är värderat till 2 miljarder kronor.
– Svaret är att Sony har reat ut sina upphovsmän. Slumpat bort all musik, inklusive min, skriver han på sin blogg.

Väntar på en "hederlig nättjänst"

Magnus Uggla menar att Sony Music är lika goda kålsupare som Pirate Bay. Han skriver att skivbolaget, som har varit med och "stämt skiten ur Pirate Bay", nu agerar på precis samma sätt – skillnaden är att Sony Music försöker mörka det.
– En sak är säker. Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music och kommer därför att lyfta alla mina låtar från Spotify i väntan på en hederlig nättjänst, skriver Magnus Uggla.

"Avtalet slöts innan jag tillträdde som vd"

Sony Musics vd Hasse Breitholtz delar Magnus Ugglas uppfattning om att upphovsmännen får för dåligt betalt, men menar att Spotify är ett bra lagligt alternativ till Pirate Bay.
– Både Spotify och skivbolagen betalar royalty till upphovsmännen – Pirate Bay betalar ingenting. Det är en rätt dramatisk skillnad. Avtalet slöts innan jag tillträdde som vd och jag siktar på att det ska förhandlas om så att upphovsmännen får mer betalt, säger han.
Enligt Hasse Breitholtz köpte Sony Music aktieandelarna i Spotify för mer än 30 000 kronor och bolaget är värderat till 1,8 miljarder kronor.
Han tycker det är tråkigt att Magnus Uggla nu lyfter sina låtar från musiktjänsten.
– Det är trist att inte hans fans får tillgång till musiken via Spotify.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!