Magnus Carlssons svar efter avslöjandet om förhållandet

Magnus Carlsson.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Magnus Carlsson.
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Andreas Lundstedt.
Foto: SVEN LINDWALL

Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt hade ett förhållande under den första tiden med Alcazar tillsammans.

Efter bandets avsked förra året berättade Andreas Lundstedt sanningen om relationen – nu ger Magnus Carlsson sin bild av hur det var och om exparets relation i dag.

– Den är inte. Vi blev arbetskollegor i Alcazar väldigt tidigt. Punkt slut. Vi har ingen kontakt. På något vis, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”. 

Artisterna Andreas Lundstedt, 46, och Magnus Carlsson, 44, blev ett par 2001 men bröt sedan sin förlovning två år senare. I boken ”Alcazar – Carpe Disco” berättade Andreas Lundstedt sin sanning om relationen som tog slut under samma period som artisterna skulle medverka i Melodifestivalen med Alcazar.

”Vi bodde tillsammans, men kärleken var aldrig riktig kärlek på det sättet. Efter de  första sms:en vi skickat till varandra blev jag ju typ kär i honom och det är så jag är: Jag träffar någon och flyttar in efter en kvart, bokstavligen, ibland kanske det går en vecka. Och Magnus blev så trött på mig. Jag är ju ganska ”BADAM!” och han är mer blyg och tillbakadragen”, skrev Andreas Lundstedt i boken som kom ut under förra året. 

I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar nu Magnus Carlsson sin syn på förhållandet och relationen med Andreas Lundstedt i dag.

– Den är inte. Vi blev arbetskollegor i Alcazar väldigt tidigt. Punkt slut. Vi har ingen kontakt. På något vis, säger han i podcasten. 

”Skönt att det kom fram till slut”

Magnus Carlsson berättar också nu att han tyckte det var skönt att höra Andreas Lundstedts ord i boken och ger sin bild av tiden då han blev en medlem i Alcazar – och bandet skulle tävla i Melodifestivalen med låten ”Not a sinner nor a saint”. Samtidigt förföljdes de av frågor om sin relation.

– Så var det ju. Det var skönt att det kom fram till slut, säger han i podcasten och fortsätter: 

– Hela den perioden är ett sammelsurium. Men vi ville inte skjuta fokuset på Melodifestivallåten till det faktum att det hade gått åt helskotta på det privata planet. Så vi fick rådet att lägga locket på – och ta det sen. Vad vi än gjorde vid det laget så hade vi folk som skrev om det och vi sa att nu måste vi fokusera på Melodifestivalen, berättar han vidare i podden. 

Det viktiga då var att inte låta musiken hamna i skuggan av parets separation, berättar han.

Samtidigt som Magnus Carlsson gick med i Alcazar i december 2002 var han fortfarande medlem i Barbados. Han berättar om känslorna att byta fokus och hamna i ett helt nytt sammanhang där han kunde gömma sig bakom gruppens sammanhållning och gemenskap.

Men när gruppen gjorde en paus tre år senare valde Magnus Carlsson att gå vidare med sitt soloprojekt och det blev en ny Melodifestival på egna ben med låten ”Lev livet” 2006.

Magnus Carlsson återförenades med Alcazar på Pride

För Magnus Carlsson blev återföreningen med Alcazar på Pride förra året ett fint avslut på gruppen och det ”groll och tjafs” som följt med dem under åren. Hans villkor att över huvudtaget ställa sig på scen med Alcazar igen var om alla de tidigare medlemmarna kunde medverka samtidigt. Och så blev det. Den fjärde augusti stod för första gången alla fem medlemmarna på scen tillsammans.

– För ett halvår sedan gjorde vi en reunion med gruppen när vi skulle ta farväl. De slutade vid nyår men ville ge pride-pubiken en extra godisgrej. Jag har sagt det tidigare. Det enda som skulle kunna få mig att ställa mig på en scen med Alcazar igen det är om vi gör ett super-Alcazar och tar in alla de fem fejsen som gjorde Alcazar till vad det var och kör samtidigt som en powergrupp – och så blev det, berättar han i podcasten.

Magnus Carlsson är nu aktuell med showen ”Från Barbados till Gamla Stan”, som han turnerar runt landet i vår. Premiär är den 15 mars i Alingsås.

Magnus Carlsson på turné med ”Från Barbados till Gamla Stan”

Mars: 15 Alingsås, 16 Uddevalla, 17 Askersund, 21 Ystad, 22 Kungsbacka, 23 Trollhättan, 24 Eskilstuna, 29 Bollnäs, 31 Norrköping. April: 4 Härnösand, 5 Piteå, 6 Umeå, 7 Östersund, 11 Borås, 12 Jönköping, 13 Karlshamn, 14 Karlskrona, 18 Stockholm, Rival, 19 Örebro, 21 Helsingborg, 22 Malmö, Slagthuset, 25 Göteborg, Draken, 26 Skövde, 27 Växjö. Maj: 3 Gävle, 4 Vara, 10 Linköping, 12 Mariehamn.


Expressen har sökt Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.