Magnus Carlsson. Foto: Suvad Mrkonjic
Magnus Carlsson. Foto: Suvad Mrkonjic

Magnus Carlsson medger svarta pengar

Publicerad

STOCKHOLM. Han erkänner att han tagit emot pengar, men vet inte hur mycket.

På tisdagen pressades Magnus Carlsson i rättegången mot artisterna i härvan runt bokaren Bruno Tillander. Sångaren kom med ett halvt erkännande.

På tisdagen hördes sångaren Magnus Carlsson i den stora skattehärvan kring artistbokaren Bruno Tillander. Han medgav i rätten att han fått kontanter i kuvert från Bruno Tillander för en lång rad framträdanden åren 2006 och 2007, men sade att han hela tiden trodde att pengarna var "skattade och klara".

Enbart under 2006 skall han ha gjort 52 uppträdanden på olika köpcenter runt om i Sverige.

– Jobbet i sig kommer via mitt management, mitt skivbolag. Människorna bakom mig har varit medvetna om jobbet. Därför har jag som artist inte behövt bry mig om det här, sade Magnus Carlsson.

"Ett slut på min karriär"

I tidigare förhör har Magnus Carlsson uppgett att skulle ha fått 2 000-3 000 kronor för att uppträda i samband med skivlanseringar. I tingsrätten sade han på tisdagen att det rörde sig om mellan 5 000 och 7 000 kronor.

– Jag såg ett slut på min karriär och visste inte vart det här skulle leda. Jag fick rekommendationer att hålla mig i underkant, sade sångaren när han pressades på varför han ändrat sig i fråga om utbetalningarnas storlek.

Tidigare under rättegången har även Martin Stenmarck erkänt att han fått pengar av Bruno Tillander. Det skall ha rört sig om 2 000-4 000 kronor per framträdande som ersättning för resor och omkostnader.

Tillanders historia är en annan. Artistbokaren erkänner att han drivit sin verksamhet svart, men hävdar att han betalat ut summor på mellan 15 000 och 20 000 kronor i samband med uppträdandena. Därtill skall artisterna ha fått reseersättning.

"Bruno-dinarer"

Tillander utesluter att Magnus Carlsson skulle ha varit ovetande om att han fick svart betalning.

– Han säger att pengarna var skattade och klara, men det är självklart för alla att de inte var det. Han kallade mina pengar för "Bruno-dinarer" och var mycket intresserad av dem, säger Bruno Tillander.

– Han ville ha sina "Bruno-dinarer".

Åklagare Arne Fors frågade Bruno Tillander om Magnus Carlsson förstod att han fått svart betalning.

– Ja självklart. Han förstod att det här var pengar som han själv skulle ha skattat för, sade Bruno Tillander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag