Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magnus Carlsson ilska över bedragarna på sociala medier: ”Jävligt tråkigt”

Nyligen har ett fan till Magnus Carlsson blivit lurad av någon som utgett sig för att vara honom.
Foto: SVEN LINDWALL
I maj åker Magnus Carlsson och Linda Bengtzing ut på turnén ”En jäkla massa schlager”
Foto: Peter Knutson. / Peter Knutson.
Magnus har varit med i Melodifestivalen åtta gånger, senaste gången var 2015.
Foto: Karin Törnblom / IBL

Magnus Carlsson är en av Sveriges största artister, och snart ska han ut på en stor turné med Linda Bengtzing. 

Men kändiskapet har också en baksida: Folk låtsats vara honom och lurar människor på pengar.

– Det gäller att inte ge sig, och jag är inte den som ger mig i första taget, säger artisten.

Magnus Carlsson, 48, har sedan många år tillbaka varit en av Sveriges största artister, med otaliga hits i bagaget och en stor skara fans. 

Senast svenska folket såg honom var i den mycket hyllade mellanakten i årets upplaga av Melodifestivalen med Linda Bengtzing, 49. Nu ska duon ut på turnén ”En jäkla massa schlager”.

– Linda som person är ju förbaskat rolig att ha runt sig. Hon är en vansinnigt bra artist och som privat har hon en otroligt rolig humor. Hon är som en blandning av en ekorre och en virvelvind kan man säga.

Den senaste tiden har varit hektisk, med mellanakten i Melodifestivalen och planeringen inför turnén. Men det hårda arbetet har han inget emot. Familjelivet med maken Mats, som Magnus varit gift med sedan 2006, beskriver han som en bra bas att stå på.

– Alla som har levt med någon så länge vet att man vävs ihop och blir en stark enhet. Våra arbetstider är väldigt konstiga, men de är likadana. Vi springer inte om varandra i dörren utan upplever saker tillsammans.

Bedragare lurade fan på pengar

Trots att både livet och karriären går som tåget för Magnus ser han också baksidor med att vara en känd artist. Just nu är han involverad i ett fall där en kvinna blivit lurad av ett konto på sociala medier som utgett sig för att vara honom.

– Det är jävligt tråkigt. De lyckades lura av henne allt hon äger och har, så hon har blivit hemlös nu. Hon upptäckte det när hon inte kunde betala sina räkningar.

Magnus försöker hela tiden uppmana sina följare att vara kritiska och inte luras av bedragare på nätet. 

– Som känd artist kan man inte göra så mycket mer än att anmäla till sociala medier och berätta vad som har hänt. Det gäller att inte ge sig, och jag är inte den som ger mig i första taget. Jag ska hålla mig uppdaterad och se till att hon får all hjälp hon behöver.

Framöver skulle Magnus ville sikta in sig på musikaler, och har redan började snegla på några roller. Men först och främst är det turnén som gäller. 

– Jag ser fram emot att komprimera ner bådas låtkataloger och presentera det för en schlagertokig publik. Om folk i publiken blir glada kan jag sjunga lungorna ur mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.