Magikern ersätter Rickard Olsson i ”Bingolotto”

Rickard Olsson har semester.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
På söndag ersätts han av magikern Stefan Odelberg.
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

”Bingolottos” programledare Rickard Olsson ersätts i direktsändningen på söndag. 

I stället kommer en debutant att leda programmet – magikern Stefan Odelberg. 

Nu berättar Folkspel sanningen bakom valet av vikarie. 

Även programledaren behöver en paus in emellan åt. Det kan förmodligen ”Bingolottos” Rickard Olsson, 52, skriva under på, för på söndag kommer han att saknas i TV4:s direktsändning. 

Anledningen är att han befinner sig på semester i Costa Rica.

Det folkkära programmet ”Bingolotto” kommer dock inte att stå programledarlöst, i stället ersätts Rickard Olsson med en tillfällig vikarie. 

Tidigare när Rickard Olsson eller programledare saknats har det oftast kallats in rutinerade ersättare som tidigare lett programmet, som exempelvis Lotta Engberg och Agneta Sjödin. 


Magikern Stefan Odelberg programledare i ”Bingolotto”

Men på söndag kommer en debutant att leda ”Bingolotto”, nämligen magikern Stefan Odelberg, 44. Han är dock inte inte helt okänd för programmets tittare då han gästat programmet hela 18 gånger. 

Däremot är det första gången som han agerar programledare. 

– Jag vill inte att tv-publiken ska känna att ”jaha, här kommer det in en magiker” utan jag vill att känslan ska vara att jag är en programledare som kan lite magi, säger Stefan Odelberg till AftonbladetHenrik Lindroth är marknadschef för Folkspel som har hand om ”Bingolotto”. Han bekräftar att valet av Stefan Odelberg känns rätt. 

”Kul att få testa Stefan”

”Stefan har tidigare varit gäst i programmet och även varit värd under Bingolottos 25-års jubileum då han hade hand om publiken före sändningen. Han har även stor scenerfarenhet från andra sammanhang”, skriver han i ett meddelande. 

Henrik Lindroth påpekar att det inte är första gången de testar en helt ny person i rollen som programledare för ”Bingolotto”. 

”Vi har tidigare testat andra personer så som Jessica Andersson, Casper Janebrink med fler och denna gång tyckte vi det kunde vara kul att få testa Stefan”, skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.