Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magdalena Graafs livsändring: Beslutet efter hälsoproblemen

Lance Hedmans känslosamma hyllning: "Det var jobbigt".
Magdalena Graaf berättar om sin resa till Thailand – och hur den förändrades hennes liv. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Det handlar om hur man känner sig på insidan. Jag känner mig mycket starkare i dag, och mycket friskare i kroppen”, berättar Graaf. Foto: /IBL / /IBL
Systrarna Magdalena och Hannah Graaf är aktuella med nya realityserien ”Systrarna Graaf”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Magdalena och Hannah Graaf. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Efter att länge ha varit missnöjd med sin kropp bestämde sig Magdalena Graaf för att göra något åt det, och åkte till Thailand på en hälsoresa.

Ett år senare har profilen gått ner närmare 25 kilo, och mår bättre än någonsin.

– Att jag kan gå bättre utan att få ont i höfter och hälsenor, det gör att man mår bättre, säger Magdalena Graaf.

Ont i hälen och en kronisk inflammation i höften.  Skam under sex och en ovilja att visa sig naken ens för sin partner.

I september 2018 hade Magdalena Graaf fått nog av att bära runt på övervikt som gjorde att hon hade ont i kroppen och mådde dåligt, och bestämde sig för att göra något åt det.

– Min övervikt ställde till med massor av problem, jag fick hälsporre och en kronisk inflammation i höften. Jag hatade mig själv och tyckte jag såg ut som en gris. Varenda timme tänkte jag på min övervikt. Jag skämdes när jag hade sex och ville dölja mina valkar, säger Magdalena Graaf i tidningen Amelia.

Magdalena Graaf: ”Mycket starkare i dag”

Profilen åkte ensam på en intensiv hälsoresa till Thailand, och kom tillbaka tio kilo lättare. Sedan dess har Graaf tappat 14 kilo till, och mår bättre än någonsin.

– Det handlar om hur man känner sig på insidan. Jag känner mig mycket starkare i dag, och mycket friskare i kroppen. Att jag kan resa mig upp utan att pusta som en gammal gumma. Att jag kan gå bättre utan att få ont i höfter och hälsenor, det gör att man mår bättre. Alla har olika preferenser för vad som är bra, men jag trivs med mig själv nu, säger Graaf.

Profilen konstaterar att hon har pendlat upp och ner i vikt tidigare, men att hon aldrig varit så här lycklig och smal samtidigt.

– Rent fysiskt har jag nog aldrig mått så bra med mig själv någon gång. Smal och lycklig. Visst har jag varit smal tidigare, men då var jag olyckligt smal och hade gått ner på grund av sjukdom eller sorg, säger hon i Amelia.

”Sådan kick att gå ner i vikt”

Profilen berättar att hon har tagit hjälp av vågen för att hitta motivation, och att hon älskar sitt nya rörligare liv med mer muskler.

– Eftersom jag är sjuttiotalist så älskar jag vågen och att väga mig. Det är en sådan kick att gå ner i vikt och kunna ta på mig vad som helst och veta att det sitter bra. Jag vet att många blir provocerade av att jag säger så, men det struntar jag i. Jag har mer energi och kan röra mig lättare utan smärtor, säger hon i Amelia.

https://www.instagram.com/p/B243UoIHb62/