Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magdalena Graafs flykt från Thailand efter nedstängningen

Magdalena Graaf om ansiktsdetaljen hon älskar
Magdalena Graaf har flitigt uppdaterat om läget under din vistelse i Thailand.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Även systern Hannah Graaf var med på resan tidigare.Foto: Karin Törnblom / TT
Krabi i Thailand.Foto: CHEN JIABAO / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Coronaviruset lamslår nästan hela världen och i Thailand kan snart nästan allt stängas ner.

I sista stund lyckades tv-profilen Magdalena Graaf och hennes familj fly landet för att ta sig tillbaka mot Sverige – men innan resan var det långt ifrån säkert.

”Om ett par timmar så sitter vi taxin på väg mot Krabi flygplats. Säkert inte bara vi. Det är nog ett jäkla gäng som ska försöka komma med”, skrev hon på sin blogg strax innan resan hem.

Magdalena Graaf och familjen åkte till Thailand redan i slutet av förra året. 

I takt med coronavirusets spridning över världen har tillvaron på familjesemestern förändrats, vilket Graaf frekvent har rapporterat om både på Instagram och på sin blogg

Även läget i Thailand förvärrats snabbt på sistone. Utländska medborgare släpps inte in i landet, militära ledare uppmanar alla att stanna hemma och utegångsförbud kan komma att införas. Barer, gallerior, marknader har alla stängts.

”Vårat resort är totalt avstängt från människor utifrån. Catering och lämning av allt behövligt på området görs i en avstängd reception..”, skrev Graaf på sin blogg i lördags, från orten Krabi där de har bott.

Reste hem på söndagen

Systern Hannah Graaf som också varit på resan åkte hem tidigare i mars, men för Magdalena Graaf och sönerna har hemresan dröjt och hon har flera gånger bloggat om nervositeten för att resa och mellanlanda på flera flygplatser för att komma hem.

Men i söndags var det ändå dags.

”Om ett par timmar så sitter vi taxin på väg mot Krabi flygplats. Säkert inte bara vi. Det är nog ett jäkla gäng som ska försöka komma med”, skriver hon i ett inlägg.

Senare under dagen kom Magdalena Graaf med en uppdatering på Instagram – hon och familjen hade tagit sig till Norge.

”Fin mottagningskommitté o #oslo (Mer ”farlig” militär här än i Thailand”, skriver hon i ett inlägg med en bild på sönerna och två militärer bakom.

Expressen har sökt Magdalena Graaf för en kommentar.

 

I Norge:

https://www.instagram.com/p/B-UZ61an93s/

Innan avresan:

https://www.instagram.com/p/B-SrcodniBm/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.