Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magdalena Graafs besked – ska genomgå hjärtoperation

Systrarna Graaf hölls inlåsta av okänd man – berättar i ”Skavlan”
Magdalena Graaf fick åka in akut till sjukhus förra året efter att ha fått mycket hög puls.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Det visade sig att hon hade ett medfött hjärtproblem.
Foto: /IBL / /IBL
För tidningen Topphälsa berättar hon nu om den kommande hjärtoperationen .
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Graaf med systern Hannah Graaf.
Foto: Karin Törnblom / TT

I mitten av november förra året tvingades Magdalena Graaf åka in akut till sjukhus med hjärtproblem.

I en ny intervju med tidningen Topphälsa berättar hon nu om både den kommande operationen och den skrämmande upplevelsen.

– Jag blev livrädd och tänkte ”nu dör jag”, säger hon till tidningen. 

Tv-profilen Magdalena Graaf, 44, berättade i november förra året på sin blogg om hur hon en dag plötsligt varit nära att svimma och därför tvingats åka in till Danderyds sjukhus. Väl där stod det sedan klart att hon drabbats ett elektriskt fel i hjärtat, som även visade sig vara medfött.

”Operation eller medicin. Det är frågan. Nu testar vi lite olika format. För att se vad som kommer funka tillfälligt”, skrev hon då på sin blogg om situationen.

I en intervju med Topphälsa berättar Magdalena Graaf nu mer om orsaken bakom det akuta sjukhusbesöket. Hon förklarar också att hon hann bli riktigt, riktigt orolig och till och med började att frukta för sitt liv.

– Jag har en medfödd extra ledningsbana i hjärtat som gjorde att jag plötsligt fick hjärtklappning. Jag fick 190 i puls bara jag ställde mig upp. Jag blev livrädd och tänkte ”nu dör jag”. Jag låg på sjukhus i nästan en vecka och åt medicin som fick ner pulsen. I vår ska jag göra en operation där de bränner bort den där ledningsbanan, säger hon till tidningen.

”Ska ändå göra operationen”

Efter dagarna på sjukhus har Magdalena Graaf repat sig och i dag har hon inte ätit medicinen på ett tag. Men beslutet att om operationen står hon ändå fast vid.

– Jag känner inte av hjärtproblemen längre men ska ändå göra operationen, säger hon till Topphälsa.

Samtidigt som Magdalena Graaf i nuläget in påverkas av det medfödda hjärtfelet berättar hon för Topphälsa att hon i dag är en mer rädd person än för tio år sedan. Särskilt när det kommer till hennes barn. Enligt henne själv handlar det till stor del om traumat då hennes son Isak tragiskt gick bort 2014.

– Jag är mycket mer rädd för allt. Nu när jag har förlorat ett barn vet jag vad jag har framför mig, om det skulle hända igen. Jag hade ingen aning om det innan. Att någonting ska hända mina barn, den skräcken lever jag med hela tiden. 

Expressen har sökt Magdalena Graaf för en kommentar.

Magdalena Graaf om sista samtalet med sonen Isak

Magdalena Graaf om sista samtalet med sonen Isak

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.