Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magdalena Graaf om svåra sorgen

Magdalena Graaf.

Foto: Robert Eklund/STELLA PICTURES

Magdalena Graaf med familjen.

Foto: JACKELINE PEREZ

Magdalena Graaf och Filip Larsson.

Foto: Emil Nordin

Tv-profilen Magdalena Graaf förlorade sin son Isak, 19, under tragiska omständigheter.

Ett år senare födde hon sonen Louie – på exakt samma dag som Isak föddes.

Nu berättar hon om sorgen och den oväntade graviditeten.

– Det är svårt att förstå om man inte varit med om det. Bara en annan mamma förstår. Jag önskar ingen annan att gå igenom samma sak, säger Magdalena Graaf i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den 25 augusti 2014 knackade det på dörren hemma hos Magdalena Graaf. Hon fick då det fruktansvärda beskedet, hennes son Isak, hade gått bort under tragiska omständigheter, bara 19 år gammal.

– Jag minns det som en film. Det knackade. Poliserna såg bistra ut och sen blir det mörkt...

På sin blogg har tv-profilen varit öppen med sin sorg och i ett smärtsamt blogginlägg skrev hon då om den känsloladdade begravningen:

LÄS MER: Magdalena Graaf om sorgen efter dödsfallet

– Min lilla fina pojke låg där i en kista som jag valt ut. Hans mamma? Så fel, så overkligt. Jag minns hans första steg. När han tappade sina mjölktänder. När han var mörkrädd och vi kurade ner oss tillsammans i hans lilla säng. Födelsedagar, skolavslutningar, när vi kämpade oss genom motgångar och vann. När han fick sin första moppe. Lyckan efter att ha fått sitt första jobb", skrev Magdalena Graaf då.

Väntade barn med Filip Larsson

Då var tanken på fler barn långt borta och hon hade även förlikat sig med tanken att "barnfabriken var stängd".

Men förra sommaren kom tecken på att hon kunde vara med barn igen mitt i den djupaste sorgen och efter ett graviditetstest stod det klart – hon och hennes sambo Filip Larsson, 42, väntade barn igen.

– Jag kände när allt hände att allt kollapsade. Det sista man vill är att oroa sig för en till, det var därför jag insåg sent i graviditeten, i vecka 14 att jag var gravid, säger hon i Nyhetsmorgon.

När Magdalena fick veta att bebisen beräknades komma den 22 februari - samma dag som hennes älskade son Isak föddes, skrev hon på sin blogg:

"Jag fick nästan ingen luft. Jag bröt ihop. Håret på mina armar reste sig, håret i nacken, jag kände mig svimfärdig, tårarna ville inte sluta rinna, fick knappt fram ett ord… Jag bröt ihop vid skrivbordet. Den 22 februari är den dag min älskade son Isaks föddes".

LÄS MER: Magdalena Graaf har blivit mamma igen

"Det känns som en present"

I februari i år föddes så den efterlängtade sonen, Louie Isak Larsson.

– Det känns som en present att Louis föddes på samma dag. Det är fantastiskt, säger hon i "Nyhetsmorgon".

 

 

Magdalena Graaf och Filip Larsson har sonen Charlie, 5, tillsammans, från tidigare äktenskap med förre landslagsmålvakten i fotboll, Magnus Hedman, har hon sönerna Tristan, 12 och Lancelot, 15. Magdalena Graaf berättar i "Nyhetsmorgon" om hur hon och familjen hanterar sorgen.

– Det är svårt att förstå om man inte har varit med om det. Bara en annan mamma förstår. Jag önskar ingen annan att gå igenom samma sak. Vi är öppna i familjen. Vi pratar mycket om Isak. Charlie som är fem år pratar om Isak dagligen, han finns med i allt. Vi har en löjlig grej, ett Instagramkonto som vi skapat för Isak, där vi lägger upp bilder på Isak, då finns han där som en del av vardagen, säger hon i intervjun med Jesper Börjesson i "Nyhetsmorgon".

Hon berättar även att de gjort ett gipsavtryck av Isaks hand.

– Jag lägger ofta min hand där, men jag är rädd att den ska gå sönder.

På frågan om hur hon mår dag svarar hon:

– Det är upp och ner. Det har gått två år och känslor kommer och går. Jag försöker vara stark och inte fastna i sorg. Det går inte när man har flera andra barn.