Magdalena Graaf skriver om sin hjärnblödning i bloggen. Foto: Cornelia NordströmMagdalena Graaf skriver om sin hjärnblödning i bloggen. Foto: Cornelia Nordström
Magdalena Graaf skriver om sin hjärnblödning i bloggen.  Foto: Cornelia Nordström
Magdalena Graaf. Foto: /All Over PressMagdalena Graaf. Foto: /All Over Press
Magdalena Graaf. Foto: /All Over Press

Magdalena Graaf: Jag trodde att allt var över

Publicerad

För sju år sedan opererades Magdalena Graaf för en akut hjärnblödning.

Nu tänker hon tillbaka på den hemska händelsen – genom att lägga upp ett foto på Instagram:

"Det var 7 år sedan jag på riktigt trodde att allt var över...", skriver nöjesprofilen.

Det var en allvarlig operation som Magdalena Graaf var tvungen att genomgå. Hon skriver i ett inlägg på Instagram att läkarna var tvungna att tömma hennes huvud på 2,7 dl blod.

 

 

 

 

"Jag är tacksam och ödmjuk inför livet. Ingen vet vad som väntar oss i morgon, Älska; lev och lär som varje dag vore din sista", lyder inlägget som hon har lagt upp på Instagram under förmiddagen.

"Satt och skakade"

Det var för sju år sedan som Magdalena Graaf var tvungen att opereras. Hon var då med och tävlade i "Let´s Dance", samtidigt som hon arbetade med Postkodmiljonären. Nöjesprofilen var tvungen att hoppa av sin medverkan i "Let's Dance", efter den allvarliga operationen.

 

LÄS MER: Magdalena slår tillbaka efter tårtan

 

Några år efter händelsen berättade Magdalena Graaf i TV4 programmet "Helt sjukt" om hennes svåra huvudvärk och hur hon började må allt sämre.

– Jag satt och började skaka ut alla piller i handen, det var helt galet. Då kände jag att jag måste ha något starkare, sa hon i programmet.

När hon väl uppsökte sjukhus märke läkarna snabbt att någon inte stämde och gav beskedet att Magdalena hade fått en hjärnblödning.

"Medveten om att man är mänsklig"

– Jag fick åka ambulans till neuroavdelningen för operation på en gång. De skulle borra tre hål och tömde huvudet på 2,7 deciliter blod. Det var panikkänsla, vidrigt. Man är inte nedsövd.

 

LÄS MER: Graaf om sin hjärnblödning

 

Operationen slutade lyckligt och i dag mår Magdalena bra – även om hon ser på livet lite annorlunda.

– Man är medveten om att man är mänsklig, berättade hon i "Helt sjukt."

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag