Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magdalena Graaf avslöjar detaljerna –ska överleva på öde ö

Magdalena Graaf berättar om förberedelserna på sin blogg.
Foto: NAINA HELÉN JÅMA / TT NYHETSBYRÅN
Mikael ”Soldoktorn” Sandström är en av deltagarna. Programmet kommer att sändas på Discovery och Kanal 5 i framtiden.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Maria Montazami.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Lisa Ajax.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Thomas Wassberg.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: Instagram
1 / 7

Isolerade och utan mat och vatten ska kändisarna överleva.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, Magdalena Graaf och Thomas Wassberg utmanar sina gränser på en öde ö i Stilla havet i Discoverys nya satsning.

”Mitt livs äventyr”, skriver Graaf på Instagram.

Hur skulle du klara dig på en öde ö?

Magdalena Graaf, 45, beskriver sin medverkan i programmet som ”en barndomsdröm” som går i uppfyllelse.

”Vem är man i pressade situationer. Vem blir JAG under hunger, rädsla och törst. Vilken roll tar jag i gruppen. Kommer jag ge upp, eller kommer jag vilja stanna kvar?” skriver hon på Instagram.

De senaste dagarna har hon berättat hur hon och de andra deltagarna rest från Sverige till Panama city. I måndags meddelade hon att gänget var framme på huvudön, cirka två timmar ut i Stilla havet från Panama.

”Vi ska vara här i ett par dagar (träning och tester) innan äventyret börjar, på en annan obebodd ö”, skriver Magdalena Graaf på Instagram.

Montazami och Ajax

Tillsammans med tv-doktorn Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, Hollywoodfrun Maria Montazami, 55, skidprofilen Thomas Wassberg, 65, och artisten Lisa Ajax, 23, kommer hon vara strandsatt och isolerad på den öde ön i 14 dygn.

Magdalena Graaf berättar mer om förberedelserna på sin blogg. De lär sig bland annat första hjälpen, göra upp eld och hur man hittar vatten i vildmarken.

”Vi har filmat introt, tränat att simma på öppet hav med vikter. Övat på hur man gör utifall strömmarna tar en”, skriver hon.

Filmar själva

Realityserien kommer att sändas på Discovery och Kanal 5 framöver och bygger på det brittiska överlevnadsformatet ”The Island”.

De svenska kändisarna får utan mat, vatten eller andra förnödenheter tampas med hunger, vilda djur och varandra. Deltagarna filmar en stor del av innehållet själva. Det medföljande kamerateamet lever under samma förutsättningar som deltagarna.

– Vi är väldigt stolta över våra modiga och helt fantastiska deltagare som kastar sig utanför bekvämlighetszoner för att testa sina gränser på en bildskön, men helt isolerad ö, säger Aron Gabrielsson, producent på Discovery.

– Vad händer när människor av i dag blir strandsatta på en öde ö? Hur klarar vi oss utan modern teknik och i jakten på vatten, mat, att göra upp eld och bygga skydd för natten? Det här är som Robinson, fast på riktigt.

https://www.instagram.com/p/CSWr8UnMvqK/
Så njuter kärleksparet av ledigheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.