Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sportstjärnans tuffa beslut inför inspelningen

Här bryter Magdalena Forsberg ett revben.
Magdalena Forsberg medverkar i nya säsongen av Kanal 5-programmet ”Superstars”.
Foto: Dplay
Magdalena Forsberg och Peter Forsberg tävlar mot varandra i programmet ”Superstars”.
Foto: Dplay
Jessica Almenäs programleder ”Superstars”.
Foto: Dplay
Deltagarna tävlar i ”Superstars”.
Foto: Dplay

På tisdag är det premiär för en ny säsong av ”Superstars” – där OS-hjältar och världsmästare gör upp om titeln. 

Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är en av deltagarna och hon säger att tittarna kan räkna med en hel del fajter. 

– Inte minst fysiska, säger hon.

Magdalena Forsberg är tillbaka i ”Superstars” när programmet har premiär på tisdagen. Hon medverkade även i en tidigare säsong av programmet, men tvingades avbryta sin medverkan efter att ha brutit sitt revben. 

Tillsammans med deltagarna Peter Forsberg, Jesper Blomqvist, Torgny Mogren, Emma Igelström, Magnus Wislander, Emma Green och Hanna Marklund gör Magdalena Forsberg upp om att bli årets superstar. 

– Det blir en hel del hårda fajter. Inte minst fysiska, säger Magdalena Forsberg. 

Jobbigt att lämna familjen

Forsberg beskriver inspelningen i Cypern som den tuffaste hon någonsin varit med om. Schemat var fullspäckat och deltagarna behövde ofta lämna huset där de bodde vid 7 på morgonen. 

– Det var fortfarande svart ute och man kom ofta hem sent på kvällarna. Det var Intensiva dagar, men samtidigt jättekul. Jag klagar verkligen inte, det var fantastiskt att få vara med. 

Personligen var den största utmaningen för Magdalena Forsberg vatten- och bollsporter – och att behöva vara ifrån sin familj under de två och en halv veckorna som inspelningarna pågick. 

– Det är alltid en utmaning, man kan inte lämna familjen hursomhelst och bara sticka i väg några veckor. Då måste familjen hemma vara med på noterna. Det är klart att man saknar familjen när man är borta så länge, men det gick jättebra. 

”Tävlingar hela tiden”

Enligt Magdalena Forsberg var stämningen på topp under inspelningen och hon säger att det ”alltid är en ynnest att få medverka i den här typen av program”. 

– Alla som är med älskar att tävla och tycker att det är kul, även om vi har lagt av för längesen. Det är tävlingar hela tiden och hela tiden saker som man inte har någon aning om hur de ska bli. Vi tycker alla att tävlingsmomenten är skoj. 

Kände du någon deltagare sedan tidigare?

Förutom Emma Green så kände jag alla, mer eller mindre. Det var otroligt skoj att få lära känna henne och man får samtidigt lära känna alla bättre efter den här tiden. 

Var det någon som skadade sig under inspelningen?

Det blev inga sjukhusbesök, tror jag. Eller jo, det kanske det blev? Men ingen allvarlig skada. Vet inte hur mycket jag får berätta. 

Du behöver ju inte säga några namn?

– Nej, jag törs inte! Jag är tyst. 

Hade du några krav för att vara med i programmet?

– Nej! 

”Superstars” 2020 har premiär på Dplay och Kanal 5 tisdag 28 januari.  LÄS MER: TV4-profilerna försvann från rutan – så här lever de i dag (PREMIUM)


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.