Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magda Graaf lämnar landet utan familjen

Magdalena Graaf Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kamalaya Koh Samui i Thailand
Foto: /IBL / /IBL
Magdalena Graaf har åkt ensam till Thailand

Magdalena Graaf har lämnat Sverige och checkat in på ett hälsoresort i Thailand. 

Nu berättar Graaf att hon gör resan ensam för att får tid att sörja, bearbeta och bli en bättre version av sig själv – beslutet stöttas av familjen.

”Egentid och nystart. Bästa presenten till mig själv”, skriver tv-profilen i ett sms.

Magdalena Graaf, 43, har lämnat Sverige. Den närmaste tiden ska tv-profilen spendera på hälsoresortet Kamalaya Koh Samui i Thailand. 

”Superhärligt. Riktigt fantastiskt att få en kickstart inför hösten. Egentid och nystart. Bästa presenten till mig själv”, skriver hon i ett sms.

Magdalena Graaf berättar på sin blogg att hon reser helt ensam. Anledningen är att hon är i behov av att sörja och bearbeta känslor som har sopats under mattan.

”Gråta, jag har ett enormt behov av att få gråta känner jag. Det bara bränner under ögonlocken. Sörja, sakna. Relationer, beslut, saknad, sår som man aldrig tagit hand om på riktigt”, skriver hon.

Familjen stöttar Magdalena Graafs beslut helhjärtat. Programledaren skriver att hon inte har mått bra de senaste åren, och att omgivningen förstår att ”själaresan” är avgörande för hennes mående.

”Tack älskade familj som lägger era egna måsten åt sidan och låter mig få bli hel, fri och göra detta. Sörja, bearbeta och bli den bästa mamman och vännen i världen. Tack för att ni inte lägger skuld eller dåligt samvete på mig”, skriver hon.

 

LÄS MER: Därför lämnar Magdalena Graaf ”Postkodmiljonären” 

 

Ska ta itu med problemen

De närmaste veckorna väntar ett strikt schema med meditation, detox, stresshantering, träning och mobilförbud.

På sin blogg berättar Magdalena Graaf att hon har en checklista med saker hon ska ta itu med. 

Bland annat ska Graaf konfrontera sin panikångest och katastroftankar. Hon tänker också sluta med alla former av avtrubbande medel som antidepressiv medicin, nikotin och alkohol.

För fyra år sedan förlorade Magdalena Graaf sin 19-årige son Isak. Hon har öppet delat med sig av sorgen och smärtan. 

– Jag har lärt mig att leva med smärtan. Sedan har man dagar då man inte orkar. Jag försöker se det fina – att jag har fått låna honom. Och prata mycket om honom och alla fina minnen. Många tror att när någon går bort så vill man inte prata om det. Men att få prata om Isak och få berätta historier är som att få tillbaka honom i några sekunder, sa hon nyligen i en intervju i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Tidigare i år lämnade tv-profilen sitt jobb som vinstutdelare i ”Postkodlotteriet” på TV4 efter tio år, och menar att hon just nu tampas med känslan att vara utan jobbsammanhang. 

 

https://www.instagram.com/p/BnLbKqeglU-/?hl=sv&taken-by=graafmagdalena

 

LÄS MER: Magdalena Graafs uppmaning – efter sonens bortgång