Den danska stjärnan Mads Mikkelsen är enligt uppgift klar för filmen Arn.
Den danska stjärnan Mads Mikkelsen är enligt uppgift klar för filmen Arn.

Mads Mikkelsen till filmen om Arn

Publicerad
Uppdaterad
Filmatiseringen av Jan Guillous böcker om Arn får dansk förstärkning.
Enligt uppgift till Expressen är danska "Mordkommissionen"-stjärnan Mads Mikkelsen klar för projektet.
Expressen har tidigare berättat om planerna på att låta Gustaf och Stellan Skarsgård dela på rollen som tempelriddaren Arn. Enligt en källa är nu den hyllade danska skådespelaren Mads Mikkelsen klar för en roll som dansk kung. Mads Mikkelsen är vid sidan av Viggo Mortensen en av dansk films största stjärnor.

"Ett globalt projekt"

Producenten Waldemar Bergendahl bekräftar att ett antal internationella namn kommer att anlitas. - Ja. I Arn-böckerna förekommer danskar, norrmän, svenskar, tyskar, fransmän och gud vet allt. Det här blir ett globalt projekt. Vi kommer att anlita skådespelare från hela Europa. Bergendahl berättar vidare att en del av filmteamet just nu befinner sig i Marocko. Är det svårt att hitta de rätta miljöerna? - Inte alls. Vi har bland annat hittat några fina platser i Västergötland där vi kommer att hålla till en hel del.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag