Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madonnas ilska efter raderade bröstbilden

Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON
Madonna, 63.
Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON AVALON

Madonna, 63, la upp flera bilder på Instagram där hon visade en del av sin bröstvårta – men kort därefter togs inlägget ner av Instagram.

Det har fått superstjärnan att reagera i ett nytt inlägg

”Det är fortfarande häpnadsväckande för mig att vi lever i en kultur som tillåter att varje tum av en kvinna visas – utom en bröstvårta”, skriver hon.

Det var på torsdagen som den 63-åriga popdrottningen la upp flera bilder ett inlägg på Instagram. I bildspelet låg hon på en säng och i sina underkläder, och i några av bilderna visade hon en av del av sin bröstvårta. 

Det fick Instagram att agera. 

Kort efter att hon hade publicerat inlägget togs det bort av Instagram. Anledningen var just att hon visat sin bröstvårta. 

Kritiken mot Instagram

Madonna själv reagerade kraftigt i ett nytt inlägg. Där la hon upp samma bilder, men täckte i stället över bröstvårtan med ett rött hjärta. 

”Jag lägger upp samma bilder som Instagram tog ner utan förvarning... Det är fortfarande häpnadsväckande för mig att vi lever i en kultur som tillåter att varje tum av en kvinna visas – utom en bröstvårta”, skriver hon.

Hon fortsätter: 

”Som om det är den enda delen av en kvinnas kropp som skulle kunna sexualiseras. Bröstvårtan ger ju barnet sin näring! Kan inte en mans bröstvårta upplevas som erotisk??!! Och hur är det med en kvinnas rumpa som aldrig censureras någonstans.”.

https://www.instagram.com/p/CWtb5sSI031/

Madonna fortsätter i inlägget att kalla det hela för sexism, ålderism och kvinnohat. Inlägget avslutas med ”Gud välsigna Amerika”. 

Hon har även lagt till hashtagen ”Artistsareheretodisturbthepeace”.

Enligt Instagrams egen policy är bilder på nakna kroppar förbjudet, och den kvinnliga bröstvårtan inkluderas i detta. 

Madonnas födelsedagsfest med droger – fansens kritik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.