Madonna får kritik av fansen – efter bilden på tvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅNMadonna får kritik av fansen – efter bilden på tvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Madonna får kritik av fansen – efter bilden på tvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Tvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEMETvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
Tvillingarna Estere och Stelle Ciccone. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME

Madonnas bild på barnen – som får fansen att rasa

Publicerad

Madonna har upprört sina fans. 

Orsaken är en bild på stjärnans Instagram där hennes tvillingar Estere och Stelle Ciccone har somnat i baksätet – något som riskerar barnens säkerhet enligt flera. 

"De borde sitta i bilbarnstolar! Om det här var Europa så hade du brutit mot lagen", skriver en person i kommentarfältet.

Superartisten Madonna har många barn, men efter en post på Instagram rasar nu delar av fanskaran.

Anledningen till fansens upprördhet är de, enligt många bristfälliga säkerhetsbälten som barnen är fastspända i, något som sajten Hänt också har rapporterat om. 

"De ska vara fastspända med säkerhetsbälte med fem punkter. Det är inte säkert för dem att sitta med ett vanligt! Gör om!", skriver en person i kommentarfältet.

"Gör det för barnens säkerhet"

En annan påpekar att tvillingarna Estere och Stelle borde sitta i bilbarnstolar och menar att Madonna hade brutit mot lagen om hon befunnit sig i Europa. 

"Även om du är någon annanstans så gör det för barnens säkerhet", skriver personen.

https://www.instagram.com/p/BbJw0MmhNj5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

Hänt hänvisar till Trafikverket, som med stöd av läkare och forskare rekommenderar att barn ska sitta i bältesstol eller bälteskudde i upp till tolv års ålder – riktlinjer som inte bara gäller i Sverige.

Inte första gången Madonna upprör på Instagram

Bilden på tvillingarna är inte den första bilden på Madonnas Instagram som har skapat rabalder. 

I början på året postade hon en bild på dottern Lourdes Leon, 21. Den gången var det dotterns orakade armhåla som skapade en hätsk debatt i kommentarfältet.

"Madonna, om någon, borde väl ha råd att köpa en flaska rakskum åt dottern?!" skrev en upprörd person, medan andra försvarare stjärnan och hennes dotter och menade att kroppsbehåring är något naturligt.

https://www.instagram.com/p/Bam14UqB5uy/?taken-by=madonna
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag