Madonnas anklagelser – efter åldershånet

Madonna väljer att anklaga musikbranschen för åldersdiskriminering.
Foto: TIMPONE/BFA/REX/SHUTTERSTOCK / TIMPONE/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Superstjärnan hävdar att hon motarbetas på grund av att hon blir äldre.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Madonna.
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Madonna väljer att anklaga musikbranschen för åldersdiskriminering.

Superstjärnan hävdar att hon motarbetas på grund av att hon blir äldre.

– Jag straffas för att jag har fyllt 60, säger hon i brittiska Vogue.

Popdrottningen Madonna, 60, uppger att hon tvingats kämpa mot kritiska röster under hela hennes karriär – men nu påstår stjärnan att hon blir motarbetad på grund av sin ålder.

– Av en eller annan orsak har folk alltid försökt tysta mig. Jag är inte snygg nog, sjunger inte tillräckligt bra, är inte tillräckligt talangfull eller tillräckligt gift. Nu heter det att jag inte är ung nog, säger hon i brittiska Vogue.

Stjärnan tycker inte heller att hon fått det erkännande som hon förtjänar.

– De försöker hänga upp sin irritation på att jag lever, säger hon i intervjun.

Madonna tycker inte heller att hon fått tillräckligt stöd av sina medsystrar.

– Det finns inga förebilder för mig. Det finns ingen som gör det jag gör. Och det är rätt läskigt. Jag kan se tillbaka på kvinnor som jag tyckte var fantastiska och otroliga – frihetskämpar som Simone de Beauvoir eller Angela Davis. Men de hade inte barn.

Madonna har två biologiska barn – dottern Lourdes och sonen Rocco. Sedan har hon också fyra adopterade barn – David, Mercy, Estere och Stella.

– Jag är ensamstående, jag fortsätter vara kreativ, artist, politiskt aktiv, ha en röst och gör allt det jag gör. Det är det jag menar, det finns ingen i min position.

Oroar sig för kända dottern

Hennes äldsta barn, dottern Lourdes, kallar hon för ”otroligt talangfull”. Dock så oroar sig Madonna över att hon kanske inte har drivkraften att slå sig fram på egen hand.

– Hon är otrolig vad hon än tar sig för – en makalös dansare, en skicklig skådespelerska, bra på piano. Hon överträffar mig väldigt när det gäller talang, säger hon och fortsätter:

– Men hon har inte samma driv. Jag tror att hon plågas av sociala medier, att det får henne att känna att folk kommer att tycka att hon får saker gratis på grund av mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.